EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Persuitnodiging

23 april 2007

AANBIEDING DUIZENDEN HANDTEKENINGEN TEGEN FISCALE BIJTELLING BESTELAUTO

EVO heeft duizenden kaarten van ondernemers verzameld die willen dat de fiscale bijtelling voor de bestelauto wordt afgeschaft. Op 24 april overhandigt algemeen directeur Dick van den Broek Humphreij deze kaarten aan Jan ten Hoopen (CDA), vice-voorzitter van de Vaste commissie voor Financiën in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich vorig najaar achter het voorstel van de VVD geschaard om de fiscale bijtelling voor de bestelauto af te schaffen in ruil voor een lichte verhoging van de motorrijtuigenbelasting.

Het kabinet moet het voorstel nog wel uitvoeren en het kabinet heeft nog tot 1 mei de tijd om aan te geven hoe. EVO vraagt samen met andere ondernemersverenigingen en vakbonden aan de Tweede Kamer om de staatssecretaris eraan te herinneren dat de bijtelling voor de bestelauto moet worden afgeschaft.

De fiscale bijtellingregeling is voor zowel werkgevers als werknemers een ware nachtmerrie. Om een torenhoge bijtelling te voorkomen, moeten werknemers iedere gereden rit gedetailleerd noteren. Dit kost 20 minuten per dag en is voor werkgevers een kostenpost van 1500 euro per chauffeur per jaar vanwege gederfde loonkosten. Daarbij lopen werknemers continu het risico om de bijtelling alsnog te moeten betalen, omdat een fout in de rittenregistratie snel is gemaakt. Als dat gebeurt, brengt de fiscus een naheffing in rekening van 3000 euro. Een monteur met een maandsalaris van 1500 euro netto die een gezin moet onderhouden, heeft dat bedrag echt niet in zijn portemonnee.

EVO stelt journalisten in de gelegenheid de aanbieding op dinsdag 24 april om 13.45 uur in de hal van de Tweede Kamer der Staten-Generaal bij te wonen. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met EVO, Mark Jansen, telefoon: (079) 346 73 73 of (06) 21 642 444.