Politie Midden- en West Brabant

Verkeersongeval met beknelling 23-04-07

TILBURG, 23 april 2007

Bestuurder raakt bekneld bij verkeersongeval

WASPIK Vanavond raakte rond 22.30 uur een automobilist (identiteit onbekend) gewond bij een verkeersongeval op de Rijksweg A59 ter hoogte van de afslag Waspik. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Elizabeth ziekenhuis in Tilburg.

Het slachtoffer reed als bestuurder van een personenauto over de Rijksweg A59 in de richting van Hooipolder. Kort voor de afslag Waspik kwam de auto die hij bestuurde na een inhaalmanoeuvre met de voorzijde in aanrijding tegen de achterzijde van een vrachtwagen, die op dat moment op de rechter rijstrook reed. Door de klap verloor het slachtoffer de macht over het stuur waarna de auto in een sloot belandde. Politie, brandweer, ambulancedienst en traumahelikopter zijn direct ter plaatse gegaan. De toestand van het slachtoffer liet zich als ernstig aanzien. Nadat medewerkers van de brandweer het slachtoffer uit zijn benarde positie had bevrijd werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in. Zowel diverse getuigen als de betrokken vrachtwagenchauffeur werd ter plaatse gehoord. De politie sloot tijdelijk één rijstrook af voor het verkeer

Auteur: Desiree Brabers