Univar

PERSBERICHT

Univar maakt twee wijzigingen in top management bekend

Rotterdam, 24 april 2007 - Univar N.V. (Euronext Amsterdam: UNIVR), een van de grootste onafhankelijke distributeurs van chemische producten ter wereld, maakt vandaag twee wijzigingen in haar top management bekend. Terry Hill, President van Univar USA is benoemd tot de corporate staff van Univar N.V. waarbinnen hij de rol van Senior Vice President en Chief Commercial Officer zal gaan vervullen. De heer Hill zal in deze functie eindverantwoordelijk zijn voor marketing- en producentenstrategie wereldwijd. Hij zal zich, in samenwerking met Univar s business units, vooral richten op het vergroten van de winstgevendheid van de relaties met de producenten van Univar. Daarnaast zal de heer Hill eindverantwoordelijk zijn voor zowel sales als operations van alle Univar activiteiten buiten Noord-Amerika, inclusief die van Univar Europa. John Yanney, president en CEO van CHEMCENTRAL Corporation, dat vorige week een volledige dochteronderneming van Univar is geworden, zal tot president van Univar USA worden benoemd, waarbij hij eindverantwoordelijkheid zal zijn voor de activiteiten in de Verenigde Staten. In hoedanigheid van zijn nieuwe functie zal de heer Yanney, in nauwe samenwerking met de heer Hill, de integratie van Univar en CHEMCENTRAL leiden. Beide managers hebben hun sporen verdiend in de chemische distributie. De heer Hill is vanaf 2003 President van Univar USA en was daarvoor Senior Vice President Field Operarations. Hill is vanaf 1985 werkzaam bij de onderneming die destijds opereerde als Van Waters & Rogers en heeft diverse functies bekleed waaronder die van Sales manager, General Manager en Regional Vice President. Direct na zijn afstuderen aan de Texas Tech University, waar hij microbiologie en scheikunde studeerde, heeft Hill twee jaar in de medische distributie gewerkt. Onder zijn leiding heeft Univar USA een significante stijging van de omzet en het bedrijfsresultaat laten zien. Ook de heer Yanney kan bogen op een indrukwekkende staat van dienst bij CHEMCENTRAL waar hij diverse posities heeft bekleed voordat hij er in 2001 tot President en CEO werd benoemd. Hieraan voorafgaand was hij als Vice President gestationeerd in San Francisco waar hij verantwoordelijk was voor de Amerikaanse westkust en Azië. Gedurende zijn 30-jarige carrière bij CHEMCENTRAL is hij tevens werkzaam geweest als Regional Controller, Senior Sales Manager en General Manager. Yanney studeerde af in Business/Accounting aan het Marian College in Indianapolis, Indiana. Sinds de aanstelling van Yanney als President van CHEMCENTRAL zijn de omzet en het bedrijfsresultaat aanzienlijk gestegen.
Gary E. Pruitt, President en CEO van Univar N.V. verklaarde: We kunnen ons als bedrijf gelukkig prijzen dat we kunnen profiteren van de kennis en ervaring van twee mensen met zo n staat van dienst. We zijn ervan overtuigd dat John en Terry met deze nieuwe aanstellingen zullen zorgen voor een snellere spreiding van best practices door de gehele organisatie.
Zowel de heer Hill als de heer Yanney zullen aan de heer Pruitt rapporteren. Bovenstaande wijzigingen zijn per direct van kracht.

Over Univar
Univar N.V. (Euronext Amsterdam: UNIVR) is een van de grootste onafhankelijke distributeurs van industriële chemische producten ter wereld en leverancier van daarmee verband houdende gespecialiseerde diensten. Univar is actief in heel Noord-Amerika en Europa. Univar streeft ernaar haar gehele klantenbestand van circa 250.000 industriële klanten een volledig productassortiment aan te bieden. Deze producten bestaan voornamelijk uit basischemicaliën die Univar in bulk inkoopt en vervolgens bewerkt, mengt en opnieuw verpakt teneinde tegemoet te komen aan de uiteenlopende wensen van de sectoren die wij bedienen. Daarnaast levert Univar gespecialiseerde producten, die voorverpakt worden ingekocht en weer verkocht op technische basis, gewoonlijk onder de merknaam van de producent. In aanvulling op de enorme verscheidenheid aan producten, verleent Univar zowel aan klanten als aan leveranciers een aantal aanverwante diensten, zoals mengen, voorraadbeheer, verpakkings- en etiketteringsactiviteiten, magazijnbeheer, afvalbeheer, technische ondersteuning en het beheren van programma s gericht op het reduceren van het aantal leveranciers. Univar bezit een netwerk van 160 distributiecentra, verspreid over de VS, Canada, 18 Europese landen en China. Univar boekte in 2006 een netto-omzet van US$ 6,6 miljard; het bedrijfsresultaat (EBIT) was US$ 238,6 miljoen. Univar telt ongeveer 6.900 werknemers in Noord-Amerika en Europa. De vennootschap is statutair gevestigd in Rotterdam, met ondersteunende kantoren in Bellevue, Washington, VS, en Bradford, Groot-Brittannië. Meer informatie is beschikbaar op onze website: www.univarcorp.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Univar N.V. Citigate First Financial Gregg Sloate Claire Verhagen Director of Investor Relations Tel: +31 (0)20 575 40 18 Tel: +1 310 722 1363 Fax: +31 (0)20 575 40 20 Fax: +1 425 638 4953 E-mail: claire.verhagen@citigateff.nl E-mail: gregg.sloate@univarcorp.com
Website : www.univarcorp.com
CHEMCENTRAL Corporation
Samuel W. Ach
Senior Vice President & General Counsel
Tel: +1 708 325 2413
Fax: +1 708 594 3555
E-mail: communications@chemcentral.com
Website : www.chemcentral.com
###H


---- --