Ingezonden persbericht


Overname Tridion door SDL International

Combinatie leidt tot Global Web Content Management-oplossing

Amsterdam, 24 april 2007- Tridion, leider in softwareoplossingen voor Web Content Management (WCM), heeft vandaag aangekondigd een overeenkomst te hebben ondertekend voor overname door SDL International, marktleider in Global Information Management (GIM) oplossingen, voor een bedrag van ¤ 69 milljoen. De overname zal naar verwachting worden geëffectueerd in het tweede kwartaal en is nog onderhevig aan een aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van SDL en een succesvolle uitgifte van aandelen door SDL.

De combinatie van Tridion en SDL zal leiden tot de meest omvattende oplossing voor Global Web Content Management in de branche voor communicatie met diverse doelgroepen op wereldwijde schaal. Het toonaangevende Web Content Management-systeem van Tridion, gecombineerd met de Global Information Management technologie van SDL, levert een naadloze oplossing op waarmee organisaties content slechts een keer hoeven te creëren en vertalen en deze vervolgens kunnen hergebruiken voor alle internetdoeleinden met betrekking tot de communicatie, marketing, verkoop, klantenservice of ondersteuning binnen een bedrijf, in elke willekeurige taal. Door zowel bekroonde technologieën als diensten aan te bieden, kan de combinatie Tridion-SDL internationale organisaties een totaaloplossing bieden die hen helpt concurreren op de huidige internationale markt.

'We zijn verheugd met de aankondiging van vandaag' zegt Pieter Varkevisser, CEO van Tridion. 'Door met SDL samen te gaan, bereiken we onze strategische doelstellingen sneller en realiseren we een breder oplossingenpakket, een grotere kritieke massa en wereldwijd bereik. Tridion en SDL delen een gemeenschappelijke visie en onze respectievelijke oplossingen en diensten zijn volledig complementair. Dankzij onze verenigde krachten verwachten we ons duidelijk te kunnen onderscheiden op de wereldwijde markt, net zoals we onze klanten helpen zich in hun branche te onderscheiden. We verheugen ons erop onze groei verder op te stuwen met behulp van de extra kansen die de SDL-groep ons biedt.'

Het toonaangevende marktonderzoeksbureau Forrester Research stelt dat het internet tegenwoordig een primaire vorm van communicatie en interactie met externe cliëntèle is, zoals prospects, klanten en partners. Consumenten en bedrijven hebben steeds hogere verwachtingen en verwachten dat hun klantenervaring wordt aangepast aan hun specifieke behoeften en voorkeuren. Communicatie in de moedertaal van de klant is een strategisch onderscheidende factor waarmee een bedrijf tegemoet kan komen aan de verwachtingen van de hedendaagse markt. De combinatie Tridion-SDL bevindt zich in de best mogelijke positie om van deze marktontwikkelingen te profiteren.

'In een tijd waarin het hele bedrijfsleven draait op toegang tot informatie, zijn informatiemiddelen cruciaal voor de huidige en toekomstige concurrentiepositie van een organisatie,' aldus Mark Lancaster, voorzitter en CEO van SDL. 'De overname van Tridion is een belangrijke stap in ons streven naar het bieden van totaaloplossing voor onze klantenkring. De combinatie van het Translation Management Systeem van SDL en de geavanceerde WCM-technologie van Tridion biedt organisaties voor het eerst de mogelijkheid om niet alleen te creëren, maar ook specifiek een meertalige webervaring voor hun klanten te onderhouden. Nu communicatie zich steeds meer rond het internet afspeelt, vormt Global Web Content Management een essentieel onderdeel van onze Global Information Management-strategie.'

Voor meer informatie over de transactie verwijzen wij naar het persbericht dat is uitgegeven door SDL . Persconferentie
Hierbij nodigen we journalisten uit voor een persconferentie met betrekking tot de overname voorafgaand aan het tweedaagse internationale evenement Tridion World.

Tijdstip: Woensdag 25 April tussen 11:00 en 12:00 uur. Plaats: Hotels van Oranje te Noordwijk (Nederland).

Pieter Varkevisser, CEO van Tridion, en Mark Lancaster, Voorzitter en CEO van SDL, zullen beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden.

Neem voor meer informatie contact op met:

Annelore van der Lint
Marketing Director Tridion
T +31 (0)6 52 41 00 67
annelore.vanderlint@tridion.com

Klaas Klunder
Text 100 Public Relations
T +31 (0)6 51 05 24 39
klaas.klunder@text100.nl

Over Tridion
Tridion is marktleider op het gebied van "Best of Breed" bedrijfsoplossingen voor Web Content Management. De oplossingen van Tridion stellen bedrijven in staat om boeiende, consistente en gepersonaliseerde klantervaringen te bieden over meerdere websites in meerdere talen en via meerdere (online) kanalen. De unieke 'Building Block'-architectuur en BluePrinting- technologie biedt bedrijven de mogelijkheid om hun klantenervaring aanzienlijk te verbeteren door het bieden van een consistent bedrijfsimago, meertalige gelokaliseerde content, een snellere time-to-market en een algehele verbetering van de kwaliteit van content, en dit alles tegen lagere operationele kosten. Meer dan 325 klanten vertrouwen op Tridions Web Content Management-oplossingen, waaronder ABN AMRO, Agfa, Alcatel, Canon, Goodyear, Honda, KLM, Renault, Suzuki, Toyota, ING, ReedElsevier en Unilever. Bezoek voor meer informatie www.tridion.com

Over SDL plc
SDL International (London Stock Exchange: 'SDL') is leider op het gebied van Global Information Management (GIM) oplossingen die organisaties in staat stellen om meertalige content van hoge kwaliteit sneller te leveren aan internationale markten. Haar bedrijfssoftware en diensten kunnen worden geïntegreerd met bestaande bedrijfssystemen voor het beheer van wereldwijde informatie, van creatie tot publicatie, door de hele gedistribueerde lokalisatieketen heen.

Wereldwijd vertrouwen marktleiders op SDL voor de levering van bedrijfssoftware of hostingdiensten voor hun GIM-processen, waaronder Audi, Bayer, Best Western, Bosch, Canon, Deutsche Bank, Kodak, Microsoft, Morgan Stanley, Reuters en SAP. SDL heeft meer dan 150 GIM-bedrijfsoplossingen geïmplementeerd, heeft ruim 130.000 softwarelicenties over het hele GIM-ecosysteem ingezet en biedt toegang tot portals voor vertalingen op afroep voor 10 miljoen klanten per maand. Ruim 1.000 professionele dienstverleners leveren consultancy-, implementatie- en taaldiensten via haar wereldwijde infrastructuur van meer dan 50 kantoren in 30 landen. Bezoek voor meer informatie www.sdl.com. Neem voor meer informatie over SDL contact op met:

Chris Boorman
Chief Marketing Officer SDL International
Tel: +44 (0)1628 417222
Email: cboorman@sdl.com
Helen Cleaves or Anna Moseley at LEWIS
Tel: +44 (0) 20 7802 2626
Fax: +44 (0) 20 7802 2627
Email: helenc/annam@lewispr.com Website: www.lewispr.com