Project Gemeente Westland

Wmo-adviesraad geïnstalleerd
Publicatiedatum: 24-04-2007

Wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland heeft op 23 april 2007 de Wmo-adviesraad gemeente Westland geïnstalleerd. Deze raad gaat het gemeentebestuur adviseren over alle aangelegenheden rond de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De adviesraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, senioren, het jeugdwerk, kerkelijke organisaties, GGZ, mantelzorg. vrijwilligers en uitkeringsgerechtigden. De raad telt minimaal 17 leden en heeft een onafhankelijk voorzitter.

Het doel van de Wmo-adviesraad is om tijdig, voordat formele besluitvorming heeft plaatsgevonden, gevraagd en ongevraagd advies te verstrekken aan het college van burgemeester en wethouders. In de Wet maatschappelijke ondersteuning is bepaald dat de gemeente moet zorgen voor burgerparticipatie, zodat burgers betrokken worden bij de voorbereiding, uitvoering en verantwoording van beleid. Met de instelling van de adviesraad worden de belangen van cliënten en burgers zo goed mogelijk behartigd.