Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 24 april

Fryslân, 24-04-2007 * Politieberichten van maandag 23 april 07.00 uur t/m dinsdag 24 april 07.00 uur

Driesum: automobilist gewond na aanrijding
De politie heeft maandagochtend op de Trekweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 52-jarige automobilist uit Groningen gewond raakte. Een 18-jarige automobiliste uit Kampen wilde op de kruising van de Trekweg en het Oostwoud linksaf slaan. Ze zag daarbij echter de 52-jarige automobilist over hoofd en een aanrijding was het gevolg. De Groninger werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: brand in leegstaand pand
De politie heeft maandagochtend de brandweer van Leeuwarden geassisteerd bij een brand in een leegstaand pand aan de Kastanjestraat. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het pand veel schade opliep. Tijdens het blussen werd een 54-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden. Ondanks diverse verzoeken van een agente om het afgezette gebied te verlaten bleef de vrouw staan. Toen de agente de verdachte bij arm pakte, kreeg ze plotseling een klap tegen haar gezicht. De vrouw werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht ze het politiebureau verlaten.

Bolsward: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft maandagochtend op het Plantsoen een aanrijding afgehandeld, waarbij een 28-jarige fietsster uit Bolsward gewond raakte. De vrouw kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een auto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Schettens. De fietsster viel en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: politie onderzoekt diefstal uit bouwcontainer
De politie onderzoekt een diefstal uit een bouwcontainer aan de Archimedesweg. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend werd het slot van de container geforceerd, waarna twee betonzagen werden gestolen. Namens het bedrijf deed een 26-jarige inwoner van Oosterwolde aangifte.

Drachten: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan het Bakboord. Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werden een rubberboot, een aantal buitenboordmotoren, een aggregaat en gereedschap weggenomen. Gezien de hoeveelheid weggenomen goederen moet men gebruik hebben gemaakt van een auto of bestelbusje. Namens het bedrijf deed een 54-jarige inwoner van Zwaagwesteinde anagifte.

Leeuwarden: politie onderzoekt diefstal bestelauto
De politie onderzoekt de diefstal van een Mitsubishi bestelbus met kenteken 89-VV-LD. De bestelbus werd tussen zaterdagmiddag en maandagochtend vanaf een afgesloten terrein aan de Hidalgoweg gestolen. Om op het terrein te komen werd het slot van het hek geforceerd. Namens het bedrijf deed een 49-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

Drachten: inbraak in sporthal
De politie onderzoekt een inbraak in een sporthal aan de Dollard. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit één van de ruimtes werd een kluis, met daarin een onbekend geldbedrag, weggenomen. Een 47-jarige inwoonster van Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: politie onderzoekt diefstal airbags
De politie onderzoekt de diefstal van airbags uit 32 auto's. De auto's stonden geparkeerd op een terrein van een automobielbedrijf aan de Leo Twijnstrastraat. Van alle voertuigen werd een raam vernield, waarna de airbags werden verwijderd. Namens het bedrijf deed een 44-jarige inwoner van Burgum aangifte.

Oosterwolde: bromfietser gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag op de Prakkenlaan een aanrijding afgehandeld, waarbij een 17-jarige bromfietser uit Oosterwolde gewond raakte. De jongen verleende op de kruising van de Rijweg met de Prakkenlaan geen voorrang aan 46-jarige automobilist uit Fochteloo en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en werd met letsel knie en nek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan voor straatroof De politie heeft donderdagavond op het Potmargepaad een 35-jarige inwoner van Leeuwarden en een 28-jarige inwoner van Gouda aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof. De agenten kregen 18.10 uur een melding dat er een man op Zuidvliet zou zijn beroofd. Eenmaal ter plaatse bleek dat een 41-jarige inwoner van Franeker plotseling van achteren was opgetild en daarna hard op de grond was gesmeten. Vervolgens werd zijn portemonnee uit zijn broekzak gehaald. Het slachtoffer liep door de val letsel op aan zijn schouder en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Tijdens de rit naar het ziekenhuis zag het slachtoffer de twee verdachten lopen. Direct werd de politie gewaarschuwd en na een korte zoekslag konden de twee worden aangehouden op het Potmargepaad. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: brand bij sportvereniging
Maandagavond brak brand uit in het ketelhok van de kantine van een sportvereniging aan de Sportlaan. Omdat er vermoedelijk nog gasten in het pand waren, is de politie met spoed ter plaatse gegaan. Dit bleek echter niet het geval te zijn. De brand was in het ketelhok en is geblust door de brandweer. Het ketelhok is afgebrand, de rest van het pand is gespaard. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting. Ter plaatse klonk nog een aantal knallen, die niet, zoals eerst gedacht van gasflessen afkomstig was, maar van ballen die ontploften.

Leeuwarden: brand in school
Maandagavond brak een uitslaande brand uit in een school aan de J.H. Knoopstraat. Door de politie is de Knoopstraat, vanaf de P. Stuyvesantweg en Achter de Hoven afgezet. Ook de achterkant van de school, de Potmarge, is door de politie afgezet. Diverse politie-eenheden uit Leeuwarden en van daarbuiten hebben het massaal toegestroomde publiek op afstand gehouden. De technische recherche stelt dinsdag een onderzoek in, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Fryslân: rijden onder invloed
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Van alle bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Koudum, maandagavond, Hoofdstraat, 22-jarige automobilist uit de gemeente Wûnseradiel, 325 ug/l, rijverbod van vier uur. Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder werd ingevorderd omdat hij binnen vijf jaar tijd vier keer is betrapt op het rijden onder invloed. In de auto van de verdachte vonden agenten 30 stuks vuurwerk, twee plastic zakken gevuld met weed en een elektrische voeding voor een hennepkwekerij. De goederen werden inbeslaggenomen. De automobilist is voor nader onderzoek ingesloten.

Siegerswoude, dinsdagochtend vroeg, Foarwurk, 34-jarige automobilist uit Marum, 800 ug/l, rijverbod van negen uur.

Molkwerum, dinsdagochtend vroeg, Noardermar, 55-jarige automobilist uit de gemeente Nijefurd, 590 ug/l, rijverbod van zes uur.