Gemeente Utrecht


Vragen nr. 67 inzake nachtbussen Utrecht


2007 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
67 Vragen van de heer J.A. Kleuver
(ingekomen op 24 april 2007)

De nachtbus van en naar De Uithof is een lang gekoesterde wens van D66 geweest, omdat het aansluit op de behoefte van bewoners in De Uithof en een bijdrage levert aan de veiligheid. Connexxion heeft inmiddels in die behoefte voorzien en naar verluidt is het een groot succes. D66 bereiken regelmatig geluiden dat Uithof-bewoners vragen naar uitbreiding van de nachtbus naar andere avonden. Ook in de wijken Lunetten en Overvecht bestaat vraag naar nachtbussen. Ofschoon D66 begrijpt dat nachtbussen niet tot de directe verantwoordelijkheid van het het College behoren, hebben wij toch de volgende vragen voor u.

1. Is het College bekend met het succes van de nachtbus naar De Uithof op donderdagavond?
2. Is het College het met D66 eens dat uitbreiding van deze dienstverlening naar andere avonden wenselijk is?
3. Is het College het met D66 eens dat uitbreiding van deze dienstverlening naar andere wijken ook wenselijk is of anders ten minste onderzocht zou moeten worden?
4. Is het College bereid om met OV-bedrijven in contact te treden, hen te wijzen op deze behoefte en erop aan te dringen in deze behoefte te voorzien? Zo nee, waarom niet?
5. Als overleg niet tot resultaten leidt, is het College er dan voorstander van dat nachtbussen worden opgenomen in concessies die door het BRU worden uitgegeven?


---- --