Fortis Bank

Published: 10:45 24.04.2007 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Private Banking gaat klanten Fund Research van Standard & Poor's Fund Services aanbieden

Kwalitatieve toekomstgerichte fondsanalyses resulteren in selectie van uitstekend beheerde fondsen met een stabiele performanceontwikkeling

Fortis Private Banking maakt vandaag bekend een overeenkomst te zijn aangegaan om klanten toonaangevende kwalitatieve fondsanalyses van Standard & Poor's Fund Services te kunnen aanbieden. Standard & Poor's Fund Services is de grootste leverancier van research, analyses en ratings van fondsen in Europa. Dit is het meest recente initiatief waarbij Fortis een samenwerking aangaat met een gespecialiseerde externe leverancier om klanten de allerbeste producten te kunnen aanbieden. Deze overeenkomst volgt op een eerdere overeenkomst die Fortis Private Banking in september 2006 sloot met Standard & Poor's Equity Research en waardoor klanten toegang kregen tot eersteklas aandelenresearch over meer dan 500 grote ondernemingen wereldwijd.

Volgens de nieuwste overeenkomst krijgen klanten van Fortis Private Banking nu ook toegang tot gedetailleerde research over meer dan 2.200 beleggingsfondsen die op dit moment worden gevolgd door Standard & Poor's Fund Services en die beleggen in aandelen, vastrentende waren of alternatieve beleggingsinstrumenten.

Pim Mol, lid van de Global Management Board van Fortis Private Banking: "Fortis Private Banking heeft verdere invulling gegeven aan het 'best brains' concept, zodat we ons nu nog meer kunnen concentreren op datgene waar wij het beste in zijn: asset allocatie, portefeuillesamenstelling en productontwikkeling. Hierdoor kunnen wij een meerwaarde creëren voor onze klanten. Tegelijkertijd hebben wij hiermee ons aanbod op het gebied van beleggingsfondsen uitgebreid. Klanten hebben veel meer keuze doordat ons aanbod nu echt mondiaal is en alle regio's en marktsegmenten omvat. Wij hopen dat klanten en hun adviseurs, dankzij deze toegang tot onafhankelijke kwalitatieve research, in staat zullen zijn beter geïnformeerde beslissingen te nemen over fondskeuzes waarbij zij verder kijken dan wat haalbaar is op basis van een evaluatie van risico's en rendementen uit het verleden. Dankzij ons strenge selectieproces weten onze klanten dat ze kunnen kiezen uit de best presterende fondsen."

Aidan O'Mahony, Hoofd van Standard & Poor's Fund Services: "De performance uit het verleden en de bekende naam van een fonds alleen vormen onvoldoende basis voor de fondskeuze. De research van Standard & Poor's Fund Services wordt door veel vooraanstaande adviseurs van institutionele en particuliere klanten gebruikt als selectietool en daar zijn hele goede redenen voor. Alleen fondsen die behoren tot de beste 20% binnen elke sector komen in aanmerking voor selectie, zodat beleggers en hun adviseurs erop kunnen vertrouwen dat zij kwaliteitsfondsen selecteren die het best aan hun eisen voldoen."

Perscontacten:

Fortis Press Office
Brussel +32 (0) 2 565 35 84
Utrecht +31 (0)30 226 32 19

Matthew McAdam, S&P Communications, Tel. +44 (0) 207 176 3605 Matthew_McAdam@standardandpoors.com