Amsterdam Airport Schiphol

Published: 11:01 24.04.2007 GMT+2 /Source: Amsterdam Airport Schiphol /AEX: SCHIPAIRP /ISIN:

Recorddrukte tijdens meivakantie

Schiphol, 24 april 2007

Tijdens de meivakantie wordt het druk op Schiphol. Op vrijdag 27 april vertrekken er meer dan 63.000 passagiers vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar een bestemming in het buitenland. In totaal reizen er die dag ruim 166.000 passagiers ,vertrekkend, overstappend en aankomend, via Schiphol. Dat zijn meer passagiers dan op de drukste dag in de zomer van 2006 (21 juli, 165.000 passagiers).

Op tijd naar Schiphol
Amsterdam Airport Schiphol adviseert reizigers de komende dagen op tijd naar Schiphol te komen en rekening te houden met iets langere wachttijden.

Ook wordt de reiziger geadviseerd vloeistoffen en gels die hij niet direct in het vliegtuig nodig heeft, in de ruimbagage te stoppen. Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan 100 ml en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter. Per persoon is 1 zakje toegestaan. Onder vloeistoffen en gels worden naast drank zoals water ook make-up gerekend zoals mascara, crèmes en lipgloss.

See Buy Fly
Bij de See Buy Fly winkels, achter de paspoortcontrole, kan de reiziger drank en make-up kopen en meenemen aan boord. De producten worden op de juiste wijze verpakt en verzegeld.

Voorbereiding drukte
Amsterdam Airport Schiphol heeft zich, samen met de luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren, voorbereid op de topdrukte en neemt extra maatregelen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo worden er extra inhuurkrachten ingezet, zijn er extra parkeerplaatsen ingericht en worden de security controleposten voor passagiers gedurende de hele dag op de drukste dagen volledig bemand. Indien nodig zullen bij zeer drukke momenten passagiers via bepaalde routes buiten de terminal worden geleid naar de juiste vertrekhal. Dit gebeurt om stagnatie en opstopping in de vertrekhallen te voorkomen. Om die reden kan het ook gebeuren dat bij drukte passagiers en wegbrengers wordt gevraagd al voor het betreden van de terminal afscheid van elkaar te nemen.

038-2007/ms

Press office
telefoon: 020 601 2673
press_office@schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl