Politie Amsterdam-Amstelland



Twee hennepplantages ontmanteld, één aanhouding / Amsterdam (24/04/07)

Maandag en dinsdag 23 en 24 april werden door de politie Amsterdam-Amstelland twee hennepplantages aangetroffen. Beide plantages zijn ontmanteld en worden vernietigd. Bij een hennepplantage in een pand aan de Admiraal de Ruijterweg werd een 29-jarige man aangehouden.

Admiraal de Ruijterweg Op maandagmiddag 23 april, rond halfdrie werd in een kelder van een pand aan de Admiraal de Ruijterweg een hennepplantage aangetroffen met 1200 planten. De 29-jarige gebruiker van het pand lag in de tuin te zonnen en werd aangehouden.

Medewerkers van het energiebedrijf stelden vast dat er illegaal stroom werd afgetapt. Dit gebeurde rechtstreeks via een 63-Ampère hoofdkabel wat een potentieel zeer gevaarlijke situatie opleverde. De recherche van wijkteam Surinameplein doet verder onderzoek naar het kweken van de hennep, de diefstal en fraude van de stroom. Steelvlietstraat Dinsdag 24 april rond halféén âs nachts werd naar aanleiding van een melding een hennepplantage aangetroffen in een woning aan de Steelvlietstraat. Tijdens onderzoek in de omgeving van de woning werd een penetrante wietlucht waargenomen en vonden agenten meerdere aanwijzingen dat een hennepplantage aanwezig was in de woning. Na betreding van het pand bleek inderdaad in meerdere ruimten hennep werd geteeld. Een professionele kwekerij en enkele honderden hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De recherche van wijkteam Meer en Vaart onderzoekt de zaak.
Beschonken bestuurder aangehouden / Prins Hendrikkade (24/04/07)

Op maandagavond 23 april rond tien uur werd op de Prins Henddrikkade in de binnenstad van Amsterdam een 32-jarige Schiedammer aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken maar reed desondanks met zijn auto door het centrum van de hoofdstad.

Bij ademonderzoek aan wijkteam IJtunnel, bleek de man bijna drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Het rijbewijs van de alcomobilist werd dan ook ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.