Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

In de bijlage treft u een oproep/openbrief die door de vakbonden naar de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer is gezonden.

met vriendelijke groet,

Nancy Abelskamp

Nancy Abelskamp
woordvoerder/ persvoorlichter
CNV BedrijvenBond
Tiberdreef 4

3561 GG Utrecht

030 - 751 1547

06 - 22 39 29 64

CNV BedrijvenBond, omdat het mensen raakt
www.cnvbedrijvenbond.nl

Open brief aan KNV en TLN

24-4-2007

Goed voorbeeld doet volgen?

Onze collega's hebben afspraken gemaakt voor een nieuwe cao in het busvervoer. De eisen van de vakbonden bij het streekvervoer zijn vergelijkbaar aan de eisen die vakbonden in het beroepsgoederenvervoer hebben gesteld, zoals:


. 3 procent loonsverhoging en

. betaling van de WGA-premie door werkgevers

Werkgevers in het busvervoer hebben inmiddels wel deze eisen ingewilligd! Het was jammer dat daar eerst een dag staken aan vooraf moest gaan. Wij zitten niet te wachten op een dergelijk traject, want het is slecht voor het imago van de sector. Maar als het nodig is dan zullen we het actiemiddel niet schuwen.

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) en Transport en Logistiek Nederland (TLN), hoe lang duurt het nog voordat jullie wakker worden en chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer op een gelijke wijze willen belonen voor hun inzet? Hoe wil je als sector aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt? KNV en TLN wees verstandig, verlaat de loopgraven, trek uw eindbond in en maak met ons vergelijkbare afspraken!

Met vriendelijke groet,

CNV BedrijvenBond FNV Bondgenoten

Joost van Egmond Jan Heilig Landelijk onderhandelaar van Onderhandelaar FNV Bondgenoten CNV beroepsgoederenvervoer

06 - 5160 2141 06 - 22 973941


---- --