Politie Amsterdam-Amstelland

Wie is Joegoslavische "Deni of Dani" uit Rotterdam in verband met de gewelddadige dood van Eugene Ugwungbor / Amsterdam Bernard Shawsingel (24/04/07)

Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Oost zijn op zoek naar "Deni of Dani"!. Dit zou een vermoedelijke Joegoslavische man zijn die als een van de laatste contact heeft gehad met de in Amsterdam doodgeschoten Ugwumgbor. "Deni of Dani" woont of verblijft waarschijnlijk in Rotterdam. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met "Deni of Dani" omdat hij mogelijk belangrijke informatie heeft over de laatste dagen van het slachtoffer.

Amsterdam: Moord/doodslag man Maandag 5 maart 2007 is Eugene Ugwumgbor dood aangetroffen in een pand in Amsterdam. Hij is door kogels om het leven gekomen.

Die zaterdag ervoor, 3 maart, neemt de vriendin van de 42-jarige Eugene afscheid van hem en gaat de stad in. Als ze hem dat weekend nog meerdere keren probeert te bellen neemt hij niet op. 's Maandag wordt er nog steeds niet opgenomen en gaat ze samen met hun dochtertje, een vriendin en ene Patrick, naar een pand aan de Bernard Shawsingel in Amsterdam waar Eugene vaak is. Als er niet wordt opengedaan komt de buurman met de reservesleutel. Bij het openen van de deur zien ze meteen wat er aan de hand is. Eugene ligt dood in de gang. Hij is door kogels om het leven gekomen. Slachtoffer Eugene Ugwumgbor, ook wel Gino genoemd, was van Nigeriaanse afkomst. Hij hield zich bezig met de handel in auto's en tv's en vermoedelijk ook met de handel in verdovende middelen. Mogelijk dat zijn dood daar iets mee te maken heeft. Het slachtoffer is waarschijnlijk van vrijdagmiddag 2 maart tot zaterdagochtend 3 maart naar Rotterdam geweest. Het is nog niet precies bekend waarom en met wie hij daar was. Zijn lichaam werd op maandag 5 maart, rond 13.00, uur in een pand aan de Bernard Shawsingel in Amsterdam gevonden, maar vermoedelijk is hij zaterdagavond 3 maart of in de vroege morgen van zondag 4 maart al om het leven gebracht.

Belangrijk voor alle mogelijke getuigen Eugene Ugwumgbor ging met veel Nigerianen om. Sommige van hen zijn mogelijk illegaal in Nederland en zijn daarom bang om met de politie samen te werken. Daarom wil de recherche benadrukken dat ze bij het onderzoek in deze zaak geen vragen zullen stellen over de verblijfstatus of zaken die daarmee te maken hebben. Het gaat alleen om het oplossen van deze zaak.

Informatie kan doorgebeld worden naar de landelijke politieopsporingstiplijn 0800-6070