Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 24 april 2007

het college van burgemeester en wethouders

Op donderdag 19 april 2007 heeft de burgemeester het volgende besluit genomen:

Alcoholverbod voor jongeren op en rond speelplaatsen

De burgemeester heeft, naar aanleiding van aanhoudende overlast van alcoholdrinkende jongeren op kinderspeelplaatsen, besloten het nuttigen van alcoholhoudende dranken op en rond kinderspeelplaatsen,
-speelweiden, al dan niet in combinatie met trapvelden, te verbieden.

(Procedure: Mededelingenlijst commissie AZV)

Op dinsdag 24 april 2007 heeft onder andere de volgende besluiten genomen:

Meerkosten kunstwerk Vuykpark

Het college heeft ingestemd met het verruimen van het budget voor de uitwerking van het kunstwerk in het Vuykpark met 25.000 euro. Dit extra geld is nodig in verband met extra onvoorziene meerkosten. Zo zorgt de aan- en afvoer van materialen voor meerkosten. Ook de afvoer van vervuilde grond is duurder. De hogere staalprijs en het idee het kunstwerk Schaduwbeeld uit te lichten leveren ook extra kosten op. Het bedrag wordt gedekt uit het aanbestedingsvoordeel.

[Procedure: Mededelingenlijst commissies Stedelijke Ontwikkeling en Middelen en Buitenruimte]

Bezwaren van diverse partijen betrokken bij het Van Cappellenhuis tegen het voornemen tot aanwijzing van meerdere trouwlocaties in de gemeente

Het college stemt in principe in met het voorbereiden van een voorstel aan de gemeenteraad tot het uitbreiden van het aantal trouwlocaties in de gemeente. Hiermee heeft het college besloten niet tegemoet te komen aan de wens van de partijen die betrokken zijn bij het Van Cappellenhuis om de locatie aan de Dorpstraat 164 aan te wijzen als enige touwlocatie naast het gemeentehuis. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad een besluit te nemen over het aanwijzen van trouwlocaties.

Luchtkwaliteit

Stichting Natuurvrienden Capelle stelde college en raad vragen over de luchtkwaliteit in Capelle. De stichting maakt zich daar zorgen over. De luchtkwaliteit wordt jaarlijks berekend conform het Meet- en Rekenvoorschrift Luchtkwaliteit. Uitkomsten geven aan dat geen plandrempelwaarden worden overschreden en de gemeente in het jaar 2010 aan alle normen zal voldoen. In de gemeente worden op dit moment enkele grenswaarden overschreden. Om dreigende overschrijdingen te voorkomen in de Regio Rijnmond is het Regionale Actieprogramma Luchtkwaliteit Rijnmond vastgesteld. Capelle is mede uitvoerder van het plan. Het college stelde de brief aan de stichting vast.

Reactie op uitwerking motie Raad in het nieuws

Een werkgroep uit de gemeenteraad heeft aangegeven meer activiteiten te willen organiseren waarbij raadsleden zich aan bewoners kunnen presenteren. Het college heeft besloten de gemeenteraad te berichten dat de taakgroep Communicatie geen capaciteit en/of budget heeft voor uitbreiding van bestaande en toevoeging van nieuwe activiteiten voor de gemeenteraad.

Principe verzoek van het IJsselland Ziekenhuis om medewerking aan een vrijstellingsprocedure om het realiseren van een parkeerdek op het ziekenhuisterrein mogelijk te maken

Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de bouw van een parkeerdek op het terrein van het IJsselland Ziekenhuis. Het ziekenhuis wil zo 200 extra parkeerplaatsen realiseren (van 525 naar 725 plaatsen) om te voldoen aan de parkeernorm van 670 plaatsen. Het biedt tevens een oplossing voor de parkeeroverlast in de omliggende straten. Het is de bedoeling ter dekking van de kosten een parkeertarief van 1 euro per uur in te voeren. De gemeente en het ziekenhuis organiseren een informatiebijeenkomst voor de wijkbewoners.

Vrijstelling Winkeltijdenwet Schollevaar

Het college heeft besloten voor zondag 23 december van 12.00 tot 18.00 uur vrijstelling te verlenen van de Winkeltijdenwet voor de wijk Schollevaar. Lidl diende hiervoor een verzoek in.

Bouwaanvragen verhogen daken Drieluik

Het college heeft besloten bouwvergunning te verlenen voor het verhogen van de daken van twee woningen aan het Drieluik door vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan.

Spaarloonreglement 2007

Het college heeft het spaarloonreglement 2007 definitief vastgesteld.

Volmacht aan VPO voor aanbesteden brandverzekering

Het college heeft besloten in te stemmen met het verlenen van de volmacht aan de vereniging Verzekerings Platform Overheden met betrekking tot het aanbesteden van de inkoop collectieve brandverzekering. Deze volmacht geeft geen verplichting tot deelnemen aan de bovengenoemde verzekering. Wel kan de gemeente als zij hier voor kiest op ieder moment instappen.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.