Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Identiteit dodelijke slachtoffer A-15 bekend

Publicatiedatum: 24-4-2007 19:28:02

VALBURG De identiteit van het dodelijke slachtoffer bij de aanrijding bij knooppunt Valburg, maandagavond, is bekend. Na onder meer DNA-onderzoek heeft de politie in de loop van dinsdag vastgesteld dat het gaat om een 62-jarige man uit Bergen (Noord-Limburg).

De man kwam om het leven toen hij maandag omstreeks half vijf in een file op de A-15 bij knooppunt Valburg werd aangereden door een achteropkomende vrachtwagen. Vanwege de ernstige schade en een brand kostte het de politie veel moeite de identiteit van het slachtoffer vast te stellen. Door de inzet van onder meer het Rampen Identificatieteam (RIT) en onderzoek aan de hand van een DNA-profiel bleek uiteindelijk wie het slachtoffer was.

Rijbewijs ingevorderd
De Bergenaar was bij het ongeval zo goed als zeker op slag dood. Door de aanrijding was bovendien direct brand ontstaan waardoor het slachtoffer kansloos was op een redding. De politie heeft het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur, een 22-jarige man uit Druten, ingevorderd. De trucker was door de politie aangehouden voor verhoor en had verklaard een black-out te hebben gehad. Een onderzoek van het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR) zal moeten uitwijzen hoe het met de rijvaardigheid van de Drutenaar is gesteld. De precieze oorzaak van de aanrijding wordt nog onderzocht door het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in samenwerking met de politie Gelderland-Midden.

Namens het KLPD en de politie Gelderland-Midden, Centraal persloket politie Gelderland-Midden
Vanaf morgen, woensdag 25 april 09.00 uur bereikbaar via 026-376 3053

---