Sidley Austin LLP opent kantoor in Australië

24.04.2007 / 19:55 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Sidley austin

Sidley austin

Sidley Austin LLP opent kantoor in Australië

CHICAGO, NEW YORK en SYDNEY, Australië, April 24 /PRNewswire/ --

Sidley Austin LLP kondigde aan dat het op 1 mei 2007 een kantoor in Sidney, New South Wales, Australië zal openen. Bob Meyers, woonachtig in Sydney en momenteel managing partner van Pillsbury Winthrop Shaw Pittman's kantoor in Sidney, zal als partner toetreden tot de firma. Naast de al bestaande kantoren in Tokio, Hongkong, Beijing, Sjanghai en Singapore, wordt het kantoor in Sidney het zesde kantoor van Sidley in Zuidoost Azië.

Mr. Meyers is één van de leidende juridisch adviseurs van Australische ondernemingen in de VS., als mede van Australische en internationale investeringsbanken op het gebied van kapitaal bijeenbrengen, aandelen marktnoteringen, grensoverschrijdende fusies, aankopen, gestructureerde financiering en M&A transacties.

Tom Cole, voorzitter van het Uitvoerend Comité, tekende aan: "Onze beslissing om een kantoor in Sidney te openen en de aanstelling van Mr. Meyers demonstreert duidelijk onze gedrevenheid om onze klanten over de hele wereld service te verlenen."

Tom Albrecht, lid van het Uitvoerend en Managment Comité en verantwoordelijk voor internationale operaties, voegt daaraan toe: "Onze firma vertegenwoordigt al meer dan twintig jaar investeringsbanken en financiële instituties, die werkzaam zijn op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt en op de kapitaalmarkten in de VS en Europa, waar het gestructureerde financiering en andere gerelateerde transacties betreft. Gegeven de toegenomen verfijning en het aantal transacties die vanuit de Australische markt zijn ontstaan, geloven we dat het nu tijd is om daar locaal aanwezig te zijn en we zijn erg gelukkig dat we een advocaat met de kunde en reputatie, zoals Bob die heeft aan ons hebben kunnen binden. De in de VS gecertificeerde advocaten, die in ons kantoor in Sidney komen werken zullen onze reeds bestaande internationale juridische praktijk in andere kantoren van Sidley in Zuidoost Azië extra diepte en breedte bezorgen."

Mr. Meyers uitte zijn enthousiasme om met Sidley te werken als volgt: "Sidley's langdurige ervaring op de Australische en Nieuw-Zeelandse markten, haar daadkracht in Zuidoost Azië, haar wereldklasse op de corporate en kapitaalmarkten, haar procesvoering en reputatie als één van de leidende internationale advocatenfirma's is voor mij en mijn cliënten een perfect platform."

Mr. Meyers zal toetreden tot Sidley's praktijk op wereldwijde corporate financiële en kapitaalmarkten, waarin ettelijke honderden advocaten in 11 kantoren over de hele wereld werken. Sidley is sinds lange tijd één van de leidende advocatenpraktijken op 's werelds belangrijkste kapitaalmarkten. Voor het derde achtereenvolgende jaar werd Sidley door Thomson Financial in zijn "2006 U.S. law firm league tables" geclassificeerd als "top issuer counsel for U.S. debt, equity and equity-related deals". De firma adviseerde bij 548 transacties met een gezamenlijk transactie waarde van 374,1 miljard US$, hetgeen een marktaandeel van 10,7 vertegenwoordigt. Sidley was ook nummer drie als aankoper van niet-geplaatste aandelen in dezelfde categorie, met een gezamenlijk transactie waarde van 257,3 miljard US$ met 429 inschrijvingen, hetgeen een marktaandeel vertegenwoordigt van 7,2. In de "American Lawyer Corporate Scorecard" van 2007 werd Sidley gedeeld derde voor wat betreft transactie praktijken in de VS.

Sidley Austin LLP is een van de grootste full-service-advocatenkantoren ter wereld, met meer dan 1.700 advocaten die werken in 15 steden in de VS, als mede o.a. in Beijing, Brussel, Frankfurt, Genève, Hongkong, Londen, Sjanghai, Singapore en Tokio. Sidney wordt Sidley's zestiende kantoor. In 2006 trad Sidley toe tot "Legal Business' Global Elite", wat hun toetreding betekende tot "de 15 beste advocatenfirma's van de wereld". Sidley werd in 2007 door BTI, een in Boston gevestigde consultatie- en onderzoeksfirma, tevens genoemd als de nummer 1 advocatenfirma als het gaat om "overall client service". BTI heeft Sidley ook opgenomen in hun "Client Service Hall of Fame" als één van de twee enige advocatenfirma's die zes jaar op rij in de Client Sservice Top 10 stonden.

Naar aanleiding van de voorschriften van de New York State Bar kan dit persbericht als Attorney Advertising worden gezien. De hoofdkantoren van de firma zijn: Sidley Austin LLP 787 Seventh Avenue, New York, NY 10019,

+1-212-839-5300 en Sidley Austin LLP One South Dearborn, Chicago, IL 60603,
+1-312-853-7000. Eerder beschreven resultaten garanderen geen gelijk resultaat.

Web site: www.sidley.com

Contact:

Tom Albrecht, Partner, +1-312-853-7213, talbrecht@sidley.com; Craig E. Chapman, Partner,
+44-207-360-3640, cchapman@sidley.com; Janet Zagorin, Directeur van Practice Development,
+1-212-839-8797 (kantoor), +1-917-903-6555 (cell), jzagorin@sidley.com; allemaal voor Sidley Austin