Gemeente Borger-Odoorn


26-04-2007
ONDERTEKENING CONVENANT "MOBILITEITSPOOL RECREATIE & TOERISME"

Op dinsdag 24 april heeft de officiële ondertekening van het convenant "Mobiliteitspool recreatie & toerisme" plaats gevonden bij Landgoed Hunzebergen in Exloo, één van de werkgevers die meewerken aan het project. De mobiliteitspool richt zich op bijstandsgerechtigden uit de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden, Meppel, Westerveld en Steenwijkerland. Het doel is om mensen die nu een beroep doen op de bijstand, te helpen aan een reguliere baan voor minimaal zes maanden in de sector recreatie & toerisme. Verschillende werkgevers hebben vacatures beschikbaar gesteld. Het gaat dan bijvoorbeeld om een baan als algemeen terrein medewerker, medewerker groenbeheer, campingmedewerker, receptioniste, schoonmaker of catering medewerker.

Inmiddels zijn er diverse groepen gestart, waarvan het merendeel het voortraject heeft afgerond. Circa 25 van de 55 deelnemers hebben op dit moment een werkplek gevonden en voor de anderen wordt er druk gezocht naar een geschikte baan. De inzet van alle partijen wordt bekroond tijdens de ondertekening van het convenant. Recron, vertegenwoordiger van de recreatiebranche, zal tekenen namens de (potentiële) werkgevers. Wethouder Alberts van de gemeente Borger-Odoorn tekent namens de deelnemende gemeenten aan het Regionaal Platform Arbeidsmarkt.

Het gehele traject waar mensen aan deel kunnen nemen, duurt een jaar. Vanaf het moment van intake is men, tot en met het halfjaarcontract, 10 maanden bezig. Aan het eind van het halfjaarcontract zijn er verschillende opties. Wanneer de werkgever nog werk heeft, kan het contract verlengt worden. Mocht er geen werk meer zijn, maar de werknemer is wel geschikt, dan wordt er gezocht naar werkzaamheden voor de winter (met een terugkomgarantie voor volgend seizoen). Ook is er de mogelijkheid om in de winterperiode een korte, specifieke opleiding te volgen. Mocht de werknemer toch niet in de recreatie & toerisme sector passen, dan wordt er een alternatief gezocht.

Deelnemende partijen aan dit project zijn naast de 6 gemeenten: Academie Mercuur, Drenthe College, Netto Job, Acompanyon, Catshe Imagestyling en Recron.