Akkoord CAO Sport


ARNHEM, 20070424 -- De WOS (Werkgeversorganisatie in de sport) en de vakorganisaties FNV Sport, Unie Zorg en Welzijn, CNV Dienstenbond en de Landelijke Vereniging van Artsen in Dienstverband hebben vandaag een akkoord gesloten op hoofdlijnen voor de CAO Sport. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 2 jaar en treedt per 1 juni 2007 in werking.

Belangrijkste resultaten van deze CAO, die een looptijd krijgt van twee jaar, zijn:

Een structurele loonsverhoging van 2% per 1 juni 2007 en per 1 juni 2008. Daarnaast is er een incidentele uitkering van 1% per 1 januari 2008 en 2% per 1 januari 2009. Partijen hebben afgesproken om een percentage van tenminste 2% beschikbaar te houden voor de vernieuwing van het beloningsbeleid in de sector. Partijen hebben een studie naar dit onderwerp afgesproken, waarbij de vernieuwing gestalte moet krijgen in de nieuwe CAO-Sport per 1 juni 2009. Naast deze studie gaan partijen ook verder studeren naar de mogelijkheden van een levensfase gericht personeelsbeleid.

Per 1 januari 2008 zal er een jaarurensysteem in de sector worden ingevoerd. Binnen de looptijd van deze CAO zal een inventarisatie plaatsvinden van al dan niet gewenste arbeidspatronen in de sport.

De mogelijkheid van het aanstellen van bondstrainers op contracten voor bepaalde tijd zal worden verruimd tegen de achtergrond van de verbeterde positie van de topcoaches in Nederland.

Naast deze afspraken zijn er onder andere een beperkte verbetering van de reiskosten en een behoorlijke verbetering van de ziektekosten overeengekomen.

Partijen zijn van mening dat met dit akkoord niet alleen een goede afspraak over de loonontwikkeling is gemaakt, maar dat er vooral ook wordt geïnvesteerd in de toekomstige arbeidsverhoudingen in de sport.

Deze CAO heeft betrekking op de landelijke en regionale sportorganisaties. Onder deze CAO vallen ca. 100 werkgevers en 3.000 werknemers in de sport.





Ingezonden persbericht