ZZP Nederland zorgt voor inkomensverzekering zelfstandigen en ZZP


Eindelijk een betaalbare verzekering voor kleine zelfstandigen

GRONINGEN, 20070424 -- Na maandenlang onderhandeld te hebben met diverse verzekeringsmaatschappijen gaat ZZP Nederland nu voor een collectieve inkomensverzekering zorgen voor ZZP'ers en kleine zelfstandigen.

Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland werd dat hoog tijd: "Mensen die zelfstandig willen worden bezoeken vaak onze website www.zzp-nederland.nl voor allerlei vragen over het opzetten van een onderneming als ZZP er. Vrijwel altijd als wij persoonlijk contact hebben met mensen die overwegen om zelfstandig te worden komt de onzekerheid naar boven. Dat is het grootste struikelblok voor ondernemers. Hoe kom ik niet in problemen als ik ziek word of als ik een ongeluk krijg waardoor ik lange tijd niet kan werken. Natuurlijk is een goede arbeidsongeschiktheidverzekering een oplossing maar die is voor startende ondernemers over het algemeen of niet verkrijgbaar of niet te betalen. Inmiddels hebben we een aardige oplossing: het zelfstandigenplan".

Het zelfstandigenplan is een verzekeringspolis die via ZZP Nederland kan worden afgesloten met collectieve korting en die voorziet in een uitkering na dertig dagen wachttijd. Voor alle duidelijkheid: Het Zelfstandigenplan is geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar een verzekering voor het dekken van vaste lasten, mocht de ondernemer onverhoopt een ongeval overkomen of in geval van ziekte.

Met het zelfstandigenplan kunen zelfstandigen hun vaste lasten laten verzekeringen plus 500 Euro voor zaken zoals boodschappen etc. Deze polis keert uit in geval van ziekte en ongeval. De premie is zeer betaalbaar voor ZZP'ers en is een goed alternatief. In ieder geval is de zzp-er verzekerd van een uitkering waardoor men minder snel in problemen raakt.

Een voorbeeld: Voor een dekking van 1500 euro vaste lasten en 500 euro losse uitgaven, dus een totale dekking van 2000 euro per maand kost een verzekeringspremie slechts 94 euro per maand met een polisduur van 5 jaar. Hierin is wel het voordeel meegerekend voor de mensen die aangesloten zijn bij ZZP Nederland. (aansluiting kost per jaar slechts 15 Euro)