IShares / Barclays Global Investors introduceert 3 nieuwe ETF's


3 nieuwe Europese staatsobligatie trackers van iShares

AMSTERDAM, 20070424 -- Barclays Global Investors (BGI), `s werelds grootste aanbieder van Exchange Traded Funds (ETFs), kondigt vandaag aan dat zij 3 nieuwe iShares ETF's noteert op Euronext Amsterdam. De fondsen zullen allen tegelijkertijd vanaf dinsdag verhandelbaar zijn. Het verder uitgebreide aanbod van ETF's biedt beleggers de gelegenheid om op een makkelijke manier in een breed aanbod van markten, die niet altijd makkelijk zijn om in te beleggen, te investeren.

De nieuwe producten zijn:

Fixed Income
* iShares ¤ Government Bond 3-5
* iShares ¤ Government Bond 7-10
* iShares ¤ Government Bond 15-30

Als reactie op deze introductie zegt Jennifer Grancio, Head of Distribution iShares Europe; "We hebben wederom geluisterd naar onze clienten en hier op gereageerd door met deze ETF's te komen die een bredere exposure geven aan de obligatiemarkt. Met dit aanbod hebben beleggers een bredere mogelijkheid om diversificatie aan te brengen. Daarnaast is er nu voor beleggers met een rentevisie meer gelegenheid om in te spelen hierop door de introductie van de verschillende looptijden. Met dit aanbod aan obligatie ETF's op Europese staatsobligaties heeft iShares nu een totaal van 7 iShares in Amsterdam, waaronder bedrijfsobligaties, staatsobligaties (Euro en Dollar) en Inflatie gerelateerd.

De ontwikkeling van Trackers was afgelopen jaar heel sterk op Euronext Amsterdam: transacties + 167% tov 2006 en de omzet nam toe met 137%. Met deze 3 nieuwe trackers zijn er ruim 200 producten genoteerd op Nexttrack, Euronext's trackers segment, met meer dan 120 verschillende onderliggende indices.