MSC.Software breidt simulatieportfolio uit met MD Adams


GOUDA, 20070424 -- MSC.Software, aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware, heeft de MD Solutions Suite uitgebreid met MD Adams. MD Adams biedt geïntegreerde multi-body dynamica en nieuwe functionaliteiten voor simulaties van constructies en regelsystemen. Andere nieuwe functionaliteiten van MD Adams hebben onder andere betrekking op simulaties van actieve regelsystemen en de flexibiliteit van onderdelen, en frequentie analyses. Dit resulteert in een verminderd aantal fysieke prototypes en snellere ontwikkeling waardoor producten eerder op de markt gebracht kunnen worden.

MD Adams biedt integratie met MD Nastran voor analyses van NVH, duurzaamheid en een module voor mechatronische subsystemen. Door de integratie met MD Nastran is het mogelijk om de in MD Adams gevalideerde voertuigmodellen makkelijk over te zetten naar MD Nastran voor een gedetailleerde NVH-analyse. Leveranciers en OEM's uit de automobielindustrie kunnen hun voordeel doen met de vernieuwde MD Adams/Car Mechatronics module. MD Adams/Car Mechatronics biedt de mogelijkheid om de actieve regelsystemen te beheren en op te nemen in complexe mechanische systemen zoals auto's.

"MD Adams is een nieuwe stap in de ontwikkeling van onze simulatieoplossingen", aldus Bert Knops, Country Manager bij MSC.Software Benelux. "De geïntegreerde multi-body simulatie vermindert het aantal stappen in het pre- en postprocessingproces, waardoor tijd en kosten worden bespaard."

MD Adams is per direct verkrijgbaar. Het pakket omvat een uitgebreid aantal modules, waaronder Adams/Controls, Adams/Durability, Adams/Flex en Adams/Vibration. MD Adams/Car omvat de volgende modules voor voertuigontwerp- en analyses: Adams/Car, Adams/Car Ride, Adams/Chassis, Adams/Driveline, Adams/SmartDriver, Adams/Tire en Adams/3D Road.

Over MSC.Software

MSC.Software (NASTAQ: MSCS) is een internationale aanbieder van simulatie- en ontwerpsoftware en de hieraan gerelateerde diensten. Hiermee kunnen ondernemingen tijd en kosten besparen in alle fasen van de productontwikkeling. Wereldwijd vertrouwen talloze ondernemingen dagelijks op de oplossingen van MSC.Software om betere producten in kortere tijd te ontwikkelen. MSC.Software heeft meer dan 1200 werknemers in 23 landen.





MSC.Software