Helion IT ontwikkelt pasklare computeromgeving voor MKB met Altiris


EINDHOVEN, 20070424 -- Vanaf vandaag is er een startklaar product beschikbaar om vanuit één centraal punt het volledige computerpark van bedrijven te installeren en te beheren. Met de lancering van "Altiris in a Box" maakt Helion IT het mogelijk een gestandaardiseerde en centrale computer management oplossing snel en eenvoudig te implementeren. Altiris in a Box bevat slechts 1 template, welke wordt gebruikt voor alle typen hardware, zowel voor laptops als desktops. Deze template zorgt ervoor dat iedere computer binnen 30 minuten vanaf afstand volgens een standaard wordt ingericht met Microsoft Windows XP of Microsoft Vista.

Altiris in a Box gebruikt voor de verspreiding van Microsoft Windows XP of Microsoft Vista een geavanceerde imaging techniek. "Wij hebben deze imaging techniek bijvoorbeeld ook geïmplementeerd bij zorgverzekeraar VGZ", aldus dhr. Broeren commercieel directeur van Helion IT. "Dit template ofwel image bevat alleen het Operating Systeem Microsoft Windows XP of Microsoft Vista, daarna worden er verschillende software pakketten automatisch geïnstalleerd."

De software van Altiris, marktleider van computer management oplossingen, wordt vaak gebruikt om vanuit een centraal punt het volledige computerpark van bedrijven te installeren en te beheren. Het nadeel van Altiris is dat het een framework is wat nog helemaal opgebouwd moet worden. Zo heeft ieder bedrijf haar eigen verschillende typen hardware, verschillende software en andere instellingen op de PC's staan.

"Met Altiris in a Box is dat nu verleden tijd", zegt dhr. Broeren commercieel directeur van Helion IT. "Deze al geïnstalleerde Altiris omgeving is startklaar en werkt in ieder omgeving".

Het grote voordeel is dat Altiris in a Box ervoor zorgt dat iedere computer binnen 30 minuten vanaf afstand volgens een standaard wordt ingericht. Altiris in a Box gebruikt voor de verspreiding van Microsoft Windows XP of Microsoft Vista een geavanceerde imaging techniek. "Wij hebben slechts 1 image welke wordt gebruikt voor alle typen hardware, zowel voor laptops als desktops". "Wij hebben dit image bijvoorbeeld ook geïmplementeerd bij zorgverzekeraar VGZ". Het image bevat alleen het Operating Systeem Microsoft Windows XP of Microsoft Vista, daarna worden er verschillende software pakketten automatisch geïnstalleerd.

Altiris in a Box is een virtuele omgeving, dit betekent dat de omgeving in combinatie met de gratis verkrijgbare VmWare player, binnen enkele minuten is geïnstalleerd. Daarnaast zitten er in de basismodule van Altiris in a Box al standaard software pakketten, zoals Microsoft Office en een antivirus oplossing. Het geheel wordt geleverd inclusief twee dagen Altiris consultancy, zodat de klanten getraind worden in de nieuwe PC beheer methodiek. De basismodule kan worden uitgebreid met Altiris SVS, de software virtualisatie oplossing van Altiris. Een andere mogelijke uitbreiding is de automatische installatie van servers of bijvoorbeeld de integratie met Citrix of VmWare ESX.

Op de website van Helion IT www.helionit.nl is uitgebreide informatie te vinden over Altiris in a Box. Daarnaast kan men terecht op de site van Altiris in a Box www.altirisinabox.nl