Gemeente Spijkenisse


Sportmarkt voor VMBO leerlingen op De Eilanden

20 april 2007

Sportmarkt De Eilanden
Op woensdag 25 april organiseert het sportteam van de gemeente Spijkenisse in samenwerking met het Albeda College, de eerste Sportmarkt voor VMBO leerlingen op het VMBO de Eilanden. Ruim honderd leerlingen uit het derde jaar maken dan kennis met verschillende sporten.

Twirlvereniging TOSS opent om 14.00 uur de Sportmarkt met een demonstratie cheerleaden. Daarna kunnen de leerlingen kennis maken met kick en punch, kyusho, basketbal, panna knock out, cheerleaden en kickboksen.

De Sportmarkt wordt gehouden in de gymzaal van De Eilanden en duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De Sportmarkt is onderdeel van het naschoolse sportproject VMBO on the move! De Eilanden, De Oude Maas en de Charles de Foucauld doen mee aan dit project. Eerder dit jaar hebben leerlingen uit het 1e jaar al kennismakingslessen gevolgd bij de plaatselijke sportaanbieders. Tweedejaars leerlingen konden meedoen aan workshops.

De Sportmarkt wordt georganiseerd door het sportteam van de gemeente Spijkenisse. Het sportteam zorgt voor het georganiseerde sportaanbod voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, zoals de sportinstuiven, het kerstzaalvoetbaltoernooi, het Flag Footbal toernooi en het Skate event. Het sportteam werkt daarbij samen met scholen, de GGD en sportaanbieders. Jaarlijks trekken de activiteiten van het sportteam maar liefst 13.000 deelnemers.

De Sportmarkt wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Spijkenisse, het Albeda College, VMBO De Eilanden en Intersport Ted Moritz. Op woensdag 16 mei wordt de Sportmarkt op het VMBO Charles de Foucauld georganiseerd.