Alle informatie op www.TNOISJARIG.nl

TNO viert 75 jaar bestaan met Koningin Beatrix

23 april 2007 - Onder het motto 'Het Jaar van de fascinatie' begint TNO op woensdag 25 april in de Oude Kerk in Delft de viering van haar 75-jarig bestaan. In aanwezigheid van H.M. Koningin Beatrix zullen sprekers en artiesten hun interpretatie geven van het begrip fascinatie. Veel nationale en internationale gasten en stakeholders van TNO uit bedrijfsleven, overheid en samenleving zullen te gast zijn op deze 'Dag van de fascinatie'.

Tijdens deze bijeenkomst zal Hans Huis in 't Veld, voorzitter van TNO Raad van Bestuur, de Koningin het eerste exemplaar overhandigen van het jubileumboek TOEN.NU.TNO. In dit boek geeft TNO een korte en beeldende terugblik op haar geschiedenis van 75 jaar onderzoek voor overheid, bedrijfsleven en samenleving. Maar het gaat vooral in op de onderzoeksthema's die momenteel ons werkterrein zijn en een vooruitblik op de ontwikkelingen tussen nu en het eeuwfeest in 2032.

Dag van de fascinatie

TNO opent op 25 april voor het jubileumjaar een speciale website: www.TNOISJARIG.nl. Hier zal 25 april vanaf 14.00 uur een live stream te zien zijn van de gebeurtenissen in de Oude Kerk.

Open dagen op TNO- locaties

Op dezelfde site zijn ook alle andere activiteiten in het jubileumjaar te vinden. Zo zullen tijdens het jubileumjaar veel TNO-locaties hun deuren openen voor een open dag voor buren, collega's en relaties. Het overzicht van deze dagen en het programma worden binnenkort op www.TNOISJARIG.nl gepubliceerd.

Wedstrijd Not Invented Yet

TNO organiseert dit jaar de wedstrijd Not Invented Yet om originele ideeën te genereren die onze toekomst op een positieve manier kunnen veranderen. Bovendien brengt het innovatieve en talentvolle jonge mensen in contact met TNO. De wedstrijd is geheel web-based en draait om filmpjes van maximaal 2 minuten waarin het idee gepresenteerd moet worden. Alle inzendingen worden op de website www.notinventedyet.nl geplaatst en kunnen door bezoekers worden beoordeeld, gedeeld en doorgestuurd.

Het boek TOEN.NU.TNO is te bestellen op www.TNOISJARIG.nl.