Gemeente Schiedam


April

Het Schiedamse college benoemt nieuwe gemeentesecretaris


25 april 2007

Het Schiedamse college van burgemeester en wethouders is verheugd om mede te kunnen delen dat zij op 24 april 2007 hebben besloten om de heer drs. B. Marinussen te benoemen als gemeentesecretaris van Schiedam. De benoeming vindt plaats met ingang van 1 augustus 2007.

Boudewijn Marinussen is 50 jaar. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Tot 1 augustus 2006 was hij gemeentesecretaris in Berkel en Rodenrijs. De laatste grote opdracht waarmee de heer Marinussen zich in die functie heeft beziggehouden was het voorbereiden van de samenvoeging van de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek tot de nieuwe gemeente Lansingerland (straks 75.000 inwoners). De gemeente Lansingerland is per 1 januari 2007 van start gegaan.

Vanaf augustus 2006 is Boudewijn Marinussen al werkzaam bij de gemeente Schiedam op interim basis als directeur. Als kwartiermaker voor de nieuwe organisatie is hij verantwoordelijk voor het cluster Dienstverlening en sinds enkele maanden ook voor het cluster Stedelijke Ontwikkeling. In de huidige organisatie is hij als directeur vooral sturend op de afdelingen in de harde sector, de binnenstad en de toekomst van de ONS. De afgelopen periode hebben Burgemeester en Wethouders hem leren kennen als een kundige en gedreven leider en een prettige collega.

Het college heeft met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd en is unaniem van mening, dat de heer Marinussen het meest geschikt is om te voldoen aan de hoge eisen die de functie van gemeentesecretaris in Schiedam met zich meebrengt.

De datum van benoeming is zodanig gekozen dat rekening is gehouden met vakantie en met het feit dat de heer drs. J.E. Diepeveen de lopende fase van de organisatieverandering als gemeentesecretaris a.i. kan afronden.

Op de korte termijn ligt de eerste prioriteit van de nieuwe gemeentesecretaris bij het implementeren van de nieuwe organisatie. B&W maken met de heer Marinussen nog nadere afspraken over zijn verdere opdracht.