Opnieuw winst voor Sun Microsystems in derde kwartaal

Amersfoort, 25 april 2007 - Sun Microsystems, Inc. (NASDAQ: SUNW) heeft de resultaten van zijn derde fiscale kwartaal bekendgemaakt, eindigend op 1 april 2007. De omzet bedroeg 3,283 miljard dollar, een stijging van 3 procent ten opzichte van de 3,177 miljard dollar in het derde kwartaal van het vorige boekjaar. De bruto marge steeg ten opzichte van een jaar eerder met 1,5% naar 44,5%.

De nettowinst, op GAAP-basis, bedroeg in het derde fiscale kwartaal 67 miljoen dollar, ofwel 2 dollarcent per aandeel. Een jaar geleden leed Sun in het derde kwartaal nog een nettoverlies van 217 miljoen dollar.

"Met opnieuw een winstgevend kwartaal laten we zien dat we strategisch, operationeel en financieel nog steeds vooruit gaan. We houden dan ook vast aan ons doel om in het vierde kwartaal een operationele winst te boeken van 4%", zegt Jonathan Schwartz, CEO van Sun Microsystems. "De goede prestaties op het gebied van software en services bevestigen onze kracht op dit gebied. Daarnaast blijft Solaris 10 onverminderd sterk en bouwen we verder op onze sterke partnerships met AMD, Fujitsu en Intel. "

Voor het gehele bericht zie http://www.sun.com/aboutsun/pr/2007-04/sunflash.20070424.1.xml


--------

Over Sun Microsystems
Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.



Ingezonden persbericht