Gemeente Arnhem

Campagne Wet Inburgering 2007 van start (24-04-07) Op woensdag 25 april 2007 start in Arnhem de campagne Inburgeren, doe mee! De campagne is bedoeld om mensen te informeren over de nieuwe Wet Inburgering. Met de invoering van deze wet verandert er veel. Niet alleen nieuwkomers zijn verplicht om een inburgerinsexamen te halen. Dit geldt ook voor vele oudkomers en ook zij worden door de gemeente uitgenodigd voor een intakegesprek. Hierna wordt gekeken of zij een examen moeten afleggen.
De start van de campagne vindt plaats naast het stadhuis in de Broerenstraat. Wethouder Hoeffnagel geeft op 25 april om 10.00 uur het startsein voor de tour van Inburgeringbus. De bus is beschkbaar gesteld door Ome Joops tour en de komende maand omgedoopt tot Inburgeringsbus voor de campagne Inburgeren, doe mee!.

Inburgeringsbus op tournee
De Inburgeringsbus gaat in april en mei op tournee naar wijkmarkten in de wijken t Broek, Geitenkamp en Kronenburg, naar de kinderboerderij in Presikhaaf en de kinderspeelplaats De leuke Linde in Klarendal. Vertegenwoordigers van de gemeente rijden mee om mensen te informeren over de nieuwe wet. Daarnaast rijden er mensen mee die zelf aan het inburgeren zijn of net zijn ingeburgerd, om te vertellen over hun ervaringen.

Wet Inburgering
Volgens de nieuwe Wet Inburgering (WI) moeten oudkomers en nieuwkomers voldoende kennis hebben van de Nederlandse taal en samenleving. Door een examen wordt dit getoetst. Ter voorbereiding van het examen kan een inburgeringscursus worden gevolgd. Iedereen mag zelf ervoor kiezen om deze te volgen. De gemeente bekijkt per persoon of een tegemoetkoming in de kosten mogelijk is.