Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Nieuw: Brochure 'Gelijke rechten, gelijke kansen'

Lees de gehele pagina voor of selecteer een gedeelte van de tekst om t e laten voorlezen

Vanaf vandaag is de brochure 'Gelijke rechten, gelijke kansen' te verkrijgen bij de CG-Raad. Staatssecretaris Bijleveld nam het eerste exemplaar in ontvangst tijdens haar werkbezoek aan de CG-Raad.

Omslag van de brochure 'Gelijke rechten, gelijke kansen' De brochure gaat over wetten en regelingen op het gebied van gelijke behandeling. De CG-Raad heeft de brochure 'Gelijke rechten, gelijke kansen' ontwikkeld in het kader van het Europees jaar van gelijke kansen voor iedereen 2007.

Iedereen met een handicap krijgt wel eens te maken met ongelijke behandeling, of dat nu komt door onnadenkendheid, onwetendheid of onwil. Het belemmert mensen in hun mogelijkheden om gelijkwaardig mee te doen in de samenleving en daaraan bij te dragen.

Staatssecretaris Bijleveld ontvangt uit handen van Ad Poppelaars het eerste exemplaar van de brochure Dat kan anders. Iedereen heeft, volgens artikel 1 van onze Grondwet, recht op gelijke behandeling. De laatste jaren zijn er wetten gekomen die dit fundamentele recht uitwerken voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Er gebeurt al heel veel, maar Nederland zal pas echt veranderen als mensen ook zèlf voor hun rechten opkomen.

Deze brochure geeft


* informatie over deze wetten en regelingen
* hoe mensen met een handicap of chronische ziekte zich kunnen beroepen op die regelingen en

* wie hen daarbij kan helpen.

De brochure is te bestellen via de webwinkel van de CG-Raad

(Geplaatst: 25 april 2007)

---