Time : 14:31:27
Date : 25 April 2007
Sender Name: Koning Boudewijnstichting - Fondation Roi Baudouin

Eerste oproep van de Stichting Fournier Majoie voor Innovatie

De Stichting Fournier Majoie voor Innovatie lanceert haar eerste oproep rond biomerkers voor kankeronderzoek ter waarde van 600.000 ¤

De heer Bernard Majoie, voormalig voorzitter van de farmaceutische afdeling van de groep FOURNIER, heeft beslist om een belangrijk deel van zijn vermogen te bestemmen voor de oprichting van de Stichting Fournier Majoie voor Innovatie (FFMI). Deze stichting is bedoeld om initiatieven ter bevordering van het medisch onderzoek te ondersteunen door de oprichting en ontwikkeling van jonge bedrijven aan te moedigen. Met een kapitaal van 20.000.000 ¤ zal zij een van de tien grootste stichtingen in België worden.

De Stichting Fournier Majoie voor Innovatie heeft contact opgenomen met het Centrum voor filantropie van de Koning Boudewijnstichting om samen een projectoproep te lanceren rond biomerkers voor kankeronderzoek.

Biomerkers zijn een grote uitdaging voor de ontwikkeling van nieuwe instrumenten voor de diagnose, de prognose, de opvolging en de evaluatie van de doeltreffendheid van een behandeling. Er bestaan al een aantal biomerkers die specifiek zijn voor bepaalde kankers, maar er is nog verbetering mogelijk. Voor bepaalde types kanker bestaat er trouwens nog altijd geen representatieve biomerker.

Deze eerste oproep wil onderzoekers steunen voor onderzoek en ontwikkeling gericht op het ontdekken of het verbeteren van middelen voor vroegtijdige diagnose en /of opvolging van de doeltreffendheid van de behandeling.

De Stichting Fournier Majoie voor Innovatie heeft gekozen voor het principe dat financiële steun wordt toegekend die terugbetaalbaar is wanneer het project succesvol is. De steun die wordt toegewezen aan de laureaten, kan variëren van 75.000 ¤ tot 1.000.000 ¤ over één of meer jaren.

De dossiers moeten ten laatste op 10 september 2007 per e-mail worden toegestuurd aan de Koning Boudewijnstichting (adres : gmt@kbs-frb.be). Het kandidaatsformulier en de praktische modaliteiten vindt u op de site www.kbs-frb.be

---

PERSCONTACT:
BÉNÉDICTE GOMBAULT
GOMBAULT.B@KBS-FRB.BE
TEL +32-2-549 02 72
BREDERODESTRAAT 21
B-1000 BRUSSEL
WWW.KBS-FRB.BE