Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ter attentie van de Onderwijs- en Parlementaire redactie

UvA ontvangt CO2 Trofee

Amsterdam, woensdag 25 april 2007. Morgen ontvangt de Universiteit van Amsterdam als eerste universiteit in Nederland de CO2 Trofee. Deze Trofee is door studentenpartij mei (macht en inspraak) in het leven geroepen en is bedoeld als aanmoedigingsprijs voor een duurzamer beleid. Studentenpartij mei heeft duurzaamheid als één van de zes topprioriteiten gemaakt voor het volgende studiejaar. Voorzitter Evelien van Roemburg: 'De UvA denkt na over duurzaamheid, maar doet er nog te weinig aan. De CO2 Trofee dient als aanmoediging om de meest duurzame universiteit van Nederland te worden.'

In de jaren negentig was de Universiteit van Amsterdam vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. De laatste jaren staan energiebezuinigende en andere duurzame maatregelen echter niet meer hoog op de agenda. Slechts enkele ramen hebben dubbelglas, verwarmingen worden centraal geregeld en lampen - van die ouderwets grote TL-buizen - branden vaak tot diep in de nacht.

Studentenpartij mei vindt dat er meer aandacht moet worden besteed aan het duurzamer maken van de universiteit. Daarom biedt studentenpartij mei aan het College van Bestuur de CO2 Trofee aan, om de universiteit aan te moedigen weer pionier te worden op het gebied van duurzaamheid. De Trofee gaat vergezeld met een vijf-punten-plan, waarin studentenpartij mei concrete verbeterpunten noemt.

Het aanbieden van de Trofee gaat samen met een tweedaagse campagne onder de studenten van de UvA. Studentenpartij mei deelt aan alle studenten appels - biologische uiteraard - uit met daarop de tekst: 'Kies mei voor een groene universiteit'. Deze actie is ook de aanloop voor de studentenraadverkiezingen die in de week van 7 mei plaats zal vinden.

De CO2 Trofee zal om 10.30u worden aangeboden aan het College van Bestuur van de UvA in het Maagdenhuis, Spui 21.

Studentenpartij mei is de oudste studentenpartij aan de Universiteit van Amsterdam. mei vertegenwoordigt de universitaire student in studentenraden en opleidingscommissies. Het bevorderen van de academische gemeenschap is het hoofddoel van mei.