Gemeente Voorschoten

Koninklijk Besluit benoeming burgemeester J.M.
Staatsen
Uitgebracht op: woensdag 25 april 2007

De benoeming van drs. J.M. Staatsen (59) tot burgemeester van Voorschoten is vandaag bekrachtigd middels een Koninklijk Besluit. De benoeming tot burgemeester van Voorschoten is met ingang van 1 mei 2007.

Het gemeentebestuur en de medewerkers van de gemeente Voorschoten feliciteren de heer Staatsen van harte met zijn benoeming. Als waarnemend burgemeester van Voorschoten (sinds 1 september 2006) is de heer Staatsen door de gemeenteraad aanbevolen als door de Kroon benoemde burgemeester van Voorschoten.

In november 2006 is de burgemeestersvacature voor Voorschoten opengesteld. Waarnemend burgemeester Staatsen heeft steeds kenbaar gemaakt dat hij niet zou meedoen aan de sollicitatieprocedure. Desgevraagd, echter in tweede instantie, heeft Staatsen alsnog besloten graag beschikbaar te zijn voor de burgemeestersvacature van Voorschoten en heeft zijn belangstelling vervolgens kenbaar gemaakt. De vertrouwenscommissie sprak met verschillende kandidaten en heeft haar advies uitgebracht aan de gemeenteraad. De raad volgde dit advies op en heeft besloten Staatsen als nummer één op de aanbeveling te plaatsen.


- einde bericht -