Rechtbank 's-Hertogenbosch


Vordering vier darters afgewezen

's-Hertogenbosch, 25 april 2007 - De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft zojuist de vordering van vier darters om rechtstreekse toelating tot het hoofdtoernooi van het Topics-IDL 2007 afgewezen.

De darters stelden dat zij van Maximum Score B.V. een wildcard hebben ontvangen om de voorronde te ontlopen en rechtstreeks deel te kunnen nemen aan het hoofdtoernooi dat op televisie wordt uitgezonden. Volgens Maximum Score B.V. is de wildcard gegeven voor deelname aan het toernooi en niet alleen aan het hoofdtoernooi en dienen de spelers wel eerst de voorronde te spelen.

De voorzieningenrechter stelt dat de bedoeling van de wildcards was dat de vier darters konden deelnemen aan het TIDL, ondanks het feit dat zij voor deelname niet in aanmerking kwamen op aangezien zij van spelersbond zijn gewisseld en nog geen ranking hebben opgebouwd. De voorzieningenrechter acht de kans gering dat de darters niet door de voorronde komen en daardoor inkomsten mislopen die ze zouden krijgen bij de uitzending van het hoofdtoernooi op televisie.

LJ Nummer

BA3857

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 25 april 2007 Naar boven