Gemeente Goirle

Formulierenbrigade helpt bij invullen formulieren

Formulierenbrigade helpt inwoners Goirle en Riel bij het invullen van formulieren

Onder de naam 'Formulierenbrigade' gaat een team van enthousiaste vrijwilligers inwoners van de gemeente Goirle die daarvoor in aanmerking komen met raad en daad bijstaan bij het invullen van allerhande formulieren. De vrijwilligers van de Formulierenbrigade zijn mensen die hun sporen hebben verdiend bij de FNV en de KBO of ervaring hebben als ouderenadviseur.

De gemeente faciliteert door aan de vrijwilligers een laptop beschikbaar te stellen, waarop het in eigen beheer ontwikkelde rekenprogramma 'Bereken je recht' gebruikt kan worden. Ook ondersteunt de gemeente de Formulierenbrigade publicitair en met de uitgifte van een folder.

Laag inkomen
Mensen met een laag inkomen (tot 150% van het sociaal minimum) hebben vaak recht op een aantal voorzieningen, maar maken daar geen gebruik van, omdat ze niet weten óf ze ervoor in aanmerking komen óf omdat ze niet weten wat ze daarvoor zouden moeten doen. Inwoners van de gemeente Goirle met een laag inkomen die denken recht te hebben op kwijtschelding, bijzondere bijstand, een toeslag of een van de andere voorzieningen ter verbetering van hun financiële situatie, kunnen de Formulierenbrigade inschakelen. De Formulierenbrigade bekijkt wat de mogelijkheden zijn en helpt desgewenst bij het invullen van de formulieren.

Wethouder Smeekens ontvangt het eerste exemplaar van de informatiefolder