Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 25 april 2007

AAE, Betech en Pan-Oston genomineerd voor Metaalunie Make it in Holland Award

De jury heeft drie bedrijven genomineerd die in aanmerking komen voor de Metaalunie Make it in Holland Award: AAE, Betech en Pan-Oston.

Donderdag 14 juni aanstaande presenteren de ondernemers hun visie op succesvol produceren in Nederland. Mede op grond van deze presentatie beslist de jury aan welke ondernemer de Metaalunie Make it in Holland Award wordt uitgereikt.

De drie genomineerde bedrijven zijn verschillend qua omvang en actief in verschillende segmenten binnen de metaalsector. Elke ondernemer maakt zijn eigen strategische keuzes en is daarmee een bron van inspiratie voor een brede groep Metaalunieleden. AAE in Helmond is specialist op het gebied van machinebouw en fijnmechanische onderdelen in kleine series en enkelstuks. Betech in Hoogeveen richt zich op massa-draaiwerk van kleine delen die mensarm worden vervaardigd. Pan-Oston in Raalte is 'checkout specialist' en richt zich op ontwikkeling, inrichting en onderhoud van kassameubels en balies.

Make it in Holland
De Koninklijke Metaalunie stelt jaarlijks een prijs ter beschikking aan een mkb-bedrijf in de metaal dat zich op een bepaald gebied aantoonbaar positief onderscheidt. Dit jaar is gekozen voor het thema 'Make it in Holland'. Daarmee wil de Metaalunie laten zien dat het mogelijk is in Nederland te (blijven) produceren en met succes de concurrentie met lagelonenlanden aan te gaan.

Het belang van bewuste keuzes om concurrerend te blijven wordt door veel bedrijven erkend. In de praktijk worden die keuzes echter niet altijd gemaakt.

De jury wordt gevormd door Gerrit Ybema, oud-staatssecretaris van Economische Zaken; Thecla Bodewes, directeur scheepswerven G. & H. Bodewes bv, Kees van Oostenrijk, voorzitter Federatie Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie; Esther Raats-Coster, directeur Bandridge Europe nv en Zakenvrouw van het Jaar 2006 en Martin van Zaalen, hoofdredacteur van Link Magazine. Juryvoorzitter Gerrit Ybema zal de award uitreiken. Naast erkenning en publiciteit ontvangt de winnende ondernemer een bedrag van 5.000 euro.

Donderdag 14 juni aanstaande staat in het teken van 'Make it in Holland'. Leden van de Metaalunie kunnen de presentaties van de genomineerde ondernemers bijwonen. Het programma voor die dag wordt verder ingevuld met inspirerende workshops en een informatiemarkt rond het thema 'Make it in Holland' en blijf daarmee de concurrentie van de lagelonenlanden voor.