Ingezonden persbericht


de vijf belangrijkste ontwikkelingen voor de kampeer- en bungalowbranche

Directeur RECRON neemt ´Campingtrends 2015!´ in ontvangst

Tijdens de Camping Praktijkdag op maandag 23 april heeft Joep Thönissen, directeur van de RECRON, het eerste exemplaar van ´Campingtrend 2015!´ in ontvangst genomen. Het rapport gaat verder waar veel andere brancherapporten ophouden; het geeft een beeld van toekomstige ontwikkelingen die de branche te wachten staat.

Dhr. Thönissen vond het een mooi uitgangspunt voor vernieuwend ondernemerschap; "We hebben hier een analyse, maar daar moet nu moet daar natuurlijk wel wat mee gebeuren?", was zijn retorische vraag. Hij voegde daar aan toe; "Eigenlijk zou elke RECRON ondernemer dit rapport moeten hebben en gebruiken."

Ook ging dhr. Thönissen in op het belang van samenwerking. Dit is ook volgens het trendrapport een van de onvermijdelijke gevolgen van verschillende ontwikkelingen; De afschaffing van de Wet openluchtrecreatie leidt tot meer locale samenwerking en voor kleinere bedrijven, die zich vaker op nichemarkten gaan richten, biedt samenwerking mogelijkheden voor specialisatie.

In het rapport ´Campingtrends 2015´ worden de vijf belangrijkste ontwikkelingen voor de kampeer- en bungalowbranche uitgelicht;


- De groeiende groep senioren

- Toegankelijk maken van het recreatiebedrijf

- Digitalisering van de bedrijfsvoering

- Internet in de marketingmix

- De afschaffing van de Wet Openluchtrecreatie

Aangevuld met véél meer dan 50 andere trends, ontwikkelingen, plannen en scenario´s is het een rapport een gids geworden voor ondernemers die vooruit denken.

De prijs van het rapport bij voorinschrijving is ¤ 175. Daarna is de verkoopprijs ¤ 295,-. Het rapport, dat wordt uitgegeven door Slimm Media, is te bestellen via de website www.pleisureworld.nl.

Meer informatie over actuele ontwikkelingen in de campingbranche is te vinden op www.campingtotaal.nl.