Ingezonden persbericht


Google introduceert Gmail voor mobiel in Nederland

Amsterdam, 25 april 2007 - Vanaf vandaag is Gmail voor mobiel voor iedereen in Nederland te downloaden.

Gmail voor mobiel biedt Gmail-gebruikers de mogelijkheid om onderweg toegang te hebben tot hun e-mail - op elk gewenst moment, waar ze ook zijn. Vergeleken bij de bestaande mobiele service, waarbij gebruikers via een mobiele webbrowser direct toegang hebben tot hun Gmail, is de nieuwe Gmail voor mobiel in gebruik sterk verbeterd. Zo is de toepassing veel sneller en gebruiksvriendelijker geworden en biedt de vernieuwde gebruikersinterface vrijwel dezelfde mogelijkheden als de pc-versie van Gmail.

Volgens Noud van Alem, Product Marketing Manager Google Nederland, biedt Gmail voor mobiel de gebruikers veel meer flexibiliteit om informatie te raadplegen waar en wanneer zij willen. "Gmail voor mobiel levert gebruikers meer vrijheid en keuzemogelijkheden op om te communiceren met al hun privé en zakelijke contacten. Bovendien hebben zij onderweg de beschikking over al hun e-mails, met directe toegang tot elk bericht dat zij ooit hebben verstuurd of ontvangen. Hierdoor houden ze altijd controle over hun eigen e-mails. Gmail voor mobiel is volledig gesynchroniseerd met het Gmail-account van de gebruiker op internet."

Het lezen, beantwoorden, archiveren en doorzoeken van e-mails is eenvoudig. E-mailbijlagen zoals foto's, PDF-bestanden en Word-documenten kunnen worden geopend op hun toestel en worden geoptimaliseerd voor het scherm van uw mobiel. Gebruikers kunnen binnen enkele seconden hun complete Gmail-archief doorzoeken door simpelweg het zoekmenu te openen en een zoekopdracht in te typen. De nieuwe toepassing is gratis* en de gebruikers krijgen geen advertenties te zien wanneer zij hun mobiele Gmail-account openen.

De enige technische voorwaarde voor het volledig benutten van de mogelijkheden van Gmail voor mobiel is, naast toegang tot een mobiele dataverbinding, een toestel voorzien van Java-software. Gebruikers in Nederland van wie het toestel aan deze voorwaarden voldoet, kunnen met de browser van hun mobiele telefoon naar http://gmail.com/app gaan en de nieuwe toepassing direct downloaden.

Over Google
De innovatieve zoekfunctietechnologieën van Google stellen dagelijks miljoenen mensen over de hele wereld in staat informatie te vinden. Opgericht in 1998 door de Stanford-promovendi Larry Page en Sergey Brin, is Google vandaag de dag een topspeler op internet in alle belangrijke wereldmarkten. De gerichte advertentieprogramma's van Google leveren ondernemingen van elke omvang meetbare resultaten op, terwijl de internetervaring van gebruikers als geheel wordt verrijkt. Het hoofdkantoor van Google staat in Silicon Valley; verder zijn er kantoren in heel Noord-Amerika, in Europa en in Azië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.google.com.


* Afhankelijk van het abonnement met de internetprovider kunnen wel kosten voor het dataverkeer in rekening worden gebracht.

##