Ingezonden persbericht


Unisys introduceert nieuw Open Payments Platform

Samenwerking met toonaangevende partners zorgt voor flexibele e-payment-oplossingen voor banken

Schiphol-Rijk, 25 april 2007 - Unisys heeft een nieuw Open Payments Platform aangekondigd, waarmee banken hun betalingsactiviteiten kunnen transformeren en makkelijker nieuwe producten kunnen leveren aan hun klanten.

Het Unisys Open Payments Platform stelt banken in staat redundante betalingsfuncties te consolideren. Zo zijn infrastructuurkosten terug te dringen en betalingsactiviteiten via verschillende productlijnen beter te beheren. Ook kunnen banken beter voldoen aan markt- en reguleringseisen. Het platform is gebaseerd op een Service-Oriented Architecture (SOA) en profiteert van de lage kosten en efficiency van open source-software.

Bij het ontwikkelen van het Open Payments Platform integreerde Unisys eigen technologie met die van toonaangevende partners. Unisys kon daarbij profiteren van zijn jarenlange ervaring in de financiële sector en zijn uitgebreide expertise in nieuwe SOA-technologie. Met het nieuwe platform kunnen banken hun betalingsactiviteiten incrementeel en efficiënt transformeren van een backofficeactiviteit op de achtergrond naar een geïntegreerde, omzet genererende dienst die inspeelt op nieuwe eisen van klanten.

"Door de expertise van Unisys in technologie, systeemintegratie en betalingen te combineren met die van andere strategische partners, bieden we onze klanten een flexibel pad naar veilige betalingsactiviteiten. Zij kunnen makkelijker inspelen op marktomstandigheden, regelgeving en technologie", zegt Curt Girod, President Global Financial Services bij Unisys. "Wij willen flexibele oplossingen leveren, die niet alleen de betalingsactiviteiten van vandaag verbeteren, maar ook inspelen op de eisen van morgen."

Het Unisys Open Payments Platform ondersteunt verschillende technologiekeuzen voor wat betreft de onderliggende infrastructuur. Het platform is uitwisselbaar met besturingssystemen die standaard J2EE-applicatieservers, Business Process Engineering Language engines (BPEL) en relationele databases ondersteunen.

Om via het platform herbruikbare betalingsdiensten te kunnen leveren, heeft Unisys een flexibel alliantienetwerk gecreëerd met toonaangevende partners, waaronder Oracle. Dit bedrijf levert SOA-componenten, een robuuste Business Intelligence Suite en een complete referentie-infrastructuur voor het platform.

Unisys en Oracle hebben gezamenlijk een Payment Business Intelligence Accelerator ontwikkeld. Deze stelt financiële dienstverleners in staat hun betalingsactiviteiten effectiever te beheren door het monitoren van Key Performance Indicators (KPI's) met behulp van bedrijfsbrede dashboards en rapportages.

"Door snelle en intelligente toegang te bieden tot data binnen verschillende product- en businessgroepen, helpen Unisys en Oracle banken bij het transformeren van betalingen van een backofficeactiviteit naar een bedrijfsbrede strategie om de klantenservice te verbeteren en nieuwe verkoopmogelijkheden te signaleren", zegt Sanjay Sadhu, Senior Director bij Oracle en Global Manager van de alliantie met Unisys.

Om banken bewezen, op SOA gebaseerde betalingsoplossingen te kunnen bieden, is Unisys wereldwijd value-added reseller van Clear2Pay geworden. Producten van dit bedrijf, waaronder Bank Payment Hub, verschillende herbruikbare SOA-componenten en standaardinterfaces, zijn kernonderdelen van het Unisys Open Payments Platform.

"Unisys en Clear2Pay delen een gemeenschappelijke visie op de voordelen van een open netwerk dat financiële instellingen in staat stelt betalingen via een centrale engine te verwerken. Daarbij kunnen ze herbruikbare businessservices toepassen voor alle productlijnen. Daarom richten wij ons op het bouwen en implementeren van op SOA gebaseerde oplossingen die inspelen op iedere nationale en internationale eis op het gebied van betalingen", zegt Mark Hartley, Vice-President Strategy and Marketing van Clear2Pay.

Unisys integreert en host de Clear2Pay-oplossingen en past deze zo nodig aan of breidt ze uit, zodat ze ieder type betaling kunnen verwerken. Verder kunnen gebruikers redundante processen consolideren en bieden de oplossingen mogelijkheden voor het creëren van nieuwe omzet genererende oplossingen. Ook kunnen banken beter inspelen op ontwikkelingen als Check 21, betalingen van bedrijf naar bank, internationale overschrijvingen en eisen op het gebeid van Single Euro Payments Area (SEPA).

"Unisys heeft een lange historie als het gaat om innovatie in betalingen. Door een bedrijfsbrede visie op deze activiteit te bieden, kan Unisys zorgen voor de benodigde wendbaarheid bij financiële instellingen. Die is nodig om groei op betalingsgebied te realiseren, nu er sprake is van enorme marktveranderingen", zegt Colin Kerr, Analyst bij de Tower Group.

In benchmarktests die Unisys samen met Oracle en Clear2Pay uitvoerde, gebruikte Unisys een Unisys ES7000/one Enterprise Server met Intel-processors. Het systeem was uitgerust met Bank Payment Hub van Clear2Pay, de Oracle 10G Enterprise-database, IBM WebSphere, Red Hat Linux en Unisys Safeguard 30m voor businesscontinuïteit. Bij de benchmark testte Unisys ook de fail over-capaciteit. Disaster recovery naar een uitwijkvoorziening op afstand bleek binnen 30 minuten mogelijk.

Het Unisys Open Payments Platform is onderdeel van een oplossingenreeks die Unisys aan banken levert. Zij kunnen daarmee hun betalingsactiviteiten transformeren. Het gaat om Business Process Outsourcing-services (BPO) voor imaging en e-payments, chequeverwerking en op SOA gebaseerde betalingsoplossingen, zoals de intelligente scanner WebSourceNDP en de SOA Vision Suite-verwerkingsomgeving.

# # #

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de gevolgen van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.