Gemeente Gorssel

Scootmobiel rijvaardigheidsdagen in Lochem en Eefde

Op donderdag 26 april en woensdag 9 mei worden er in de gemeente Lochem Scootmobiel rijvaardigheidsdagen georganiseerd. Er zijn in de Gemeente Lochem ruim honderdvijftig Scootmobiel bezitters.

Er is gebleken dat men soms nog wat huiverig is om de Scootmobiel te gebruiken. Om de bezitter van een scootmobiel de mogelijkheid te bieden vaardigheid in het hanteren van dit vervoermiddel te verbeteren en te oefenen is het initiatief tot deze dagen genomen. In de afgelopen jaren bleek de belangstelling groot onder de scootmobielbezitters.

Wat wordt er gedaan?
Er wordt een parcours uitgezet waarin men de behendigheid met het scootmobiel kan oefenen. Slalom, inparkeren, achteruitrijden, het komt allemaal aan bod. Ook het in en uit rijden van een regiotaxi kan worden geoefend. Er is een Wmo consulent aanwezig om mensen ter plaatse te ondersteunen bij het aanvragen van hulpmiddelen. De Welzorg kan de Scootmobiel een kleine beurt geven en kleine mankementen verhelpen. Daarnaast kan er een route worden gereden om in de praktijk te oefenen. Natuurlijk is er ook aandacht voor de theorie. Onder leiding van 3VO en de Politie wordt er voorlichting gegeven over verkeersregels en de plaats van het Scootmobiel in het verkeer. Als extra onderdeel kan men tenslotte ook nog een ogen- en gehoortest doen. Op alle onderdelen zijn deskundige vrijwilligers bereid de helpende hand toe te steken.

Het programma

- donderdag 26 april 2007 om 13.30 uur bij : De Hooiplukker, Achterstraat 5 te Lochem
- woensdag 9 mei 2007 om 13.30 uur bij : Het Hart, Jolinkweg 2 te Eefde

13.30 uur Opening door Burgemeester/wethouder
13.40 uur Theorie lessen door medewerker 3VO
14.20 uur Burgemeester/Wethouder start circuit en daarna rondrit 14.30 uur deelnemers starten circuit,ect

De Organisatie
Deze dagen zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen verschillende organisaties. De Gemeente Lochem, de Stichting Ouderenwerk Lochem, de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, Regiotaxi Gelderland, de Welzorg, 3VO, de Politie en de ANBO hebben hiertoe de handen ineengeslagen. Er wordt geen financiële bijdrage gevraagd van de deelnemers. Voor informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken van de gemeente Lochem tel. 289222 tussen 10.00 uur en 11.00 uur.