Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 10 april 2007

Perron E: nieuw gratis tijdschrift voor Europeanen

We vieren het vijftigjarig bestaan van een verenigd Europa. Een goed moment om de stilte rondom Europa te doorbreken met een nieuw geluid: Perron E. Perron E is een nieuw Nederlands tijdschrift voor Europeanen dat gratis verspreid zal worden. Het is bedoeld voor iedereen die graag boeiende artikelen leest en wiens wereld niet ophoudt bij de grenzen van Nederland (of Vlaanderen). De onderwerpen vari?ren dan ook van literatuur tot architectuur, van politiek tot film. Het eerste nummer bevat onder meer:


* Artikel van Frank Martinus Arion, schrijver van Dubbelspel, over de manier waarop Europa beleefd wordt op Cura?ao
* Artikel van Margot Dijkgraaf, correspondente van NRC Handelsblad en schrijfster van De pen van Europa, over het wel of niet bestaan van een Europese literatuur
* Interview met Europese iconen Max Kohnstamm en Bart Tromp
* Interview met Tweede Kamerlid Mei Li Vos over het Europagevoel
* Artikel over de toekomst van Belgi?

* Beeldreportage van de Europese esthetiek van Rem Koolhaas
* Antwoord op de vraag: is er zoiets als ' Europese film'?
* Columns van onder andere Paul Cliteur

De feestelijke lancering van Perron E vindt plaats op 26 april van 18.00 uur tot 20.00 uur in Felix Meritis te Amsterdam. U bent van harte welkom om de verschijning van het eerste exemplaar met ons te komen vieren. Wel willen wij u vragen uw komst vooraf te bevestigen op www.perrone.nl.

Perron E is bedoeld voor een brede doelgroep en verschijnt in een oplage van 12.000 exemplaren. Op de website www.perrone.nl kan iedereen die een gratis nummer wenst te ontvangen, zich aanmelden. Perron E is tot stand gekomen via een samenwerking van de Vereniging Democratisch Europa (VDE) met de Europese Beweging Nederland (EBN) en wordt gesubsidieerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De redactie is onafhankelijk .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Neeltje Smitskamp

Eindredacteur

0641258597

redactie@perrone.nl