Kleine aarde boxtel lanceert marktplaats duurzaam leven

11.04.2007 / 13:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De kleine aarde

De kleine aarde

http://www.dekleineaarde.nl/

De Kleine Aarde bestaat dit jaar 35 jaar. Op donderdag 26 april wordt met de officiële introductie van Marktplaats voor Duurzaam Leven deze mijlpaal gevierd. Marktplaats is de nieuwe samenwerkingsvorm van De Kleine Aarde met het bedrijfsleven. De Kleine Aarde laat in haar nieuwe rol de Nederlandse consument duurzame innovaties zien, beleven, testen of proeven op de permanente thema-exposities als Werelds Wonen, de Mondiale Voetafdruk, de Energietuin of de Klimaatroute.

De Kleine Aarde is klaar voor toekomstige uitdagingen uit de markt en heeft de ambitie in de komende vijf jaar uit te groeien tot het belangrijkste centrum voor duurzaamheid in Nederland. Via De Kleine Aarde kunnen miljoenen consumenten kennis maken met duurzaamheid zoals iedereen die zelf gemakkelijk in de eigen leefomgeving toe te passen is. Zo wordt een duurzame lifestyle laagdrempelig.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 26 april zal de nieuwe milieuminister, mevrouw dr. Jacqueline Cramer, De Kleine Aarde met haar jubileum en nieuwe koers feliciteren. Verder zijn onder andere ook uitgenodigd het Comité van Aanbeveling van de stichting, waarin onder andere oud-minister Margreeth de Boer, milieuvoorvechter Wouter van Dieren, entrepreneur Eckart Wintzen en oud-commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, Frank Houben zitting hebben. Natuurlijk zullen veel vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, zakenpartners, landelijke en regionale politici en bestuurders, landelijke media en collega NGOs aanwezig zijn.

De Kleine Aarde, de bakermat voor 35 jaar duurzaam denken, wil zoveel mogelijk consumenten inspireren tot een duurzame leefstijl. In het Eco-park in Boxtel is in 1972 door Sietz Leeflang opgericht en wel als directe reactie op de onthutsende conclusies van het rapport van de Club van Rome. Het Centrum voor een Duurzame Leefstijl werd als zodanig één der eerste milieuorganisaties van ons land.

Uitnodiging

Speciale persbijeenkomst waarin de nieuwe koers Marktplaats voor Duurzaam Leven - nader wordt toegelicht: vanaf 15.30 uur. Begin officiële lancering 16.00.

Notitie voor de media:
Voor alle informatie bijeenkomst 26 april 2007: De Kleine Aarde, postbus 151, 5280 AD Boxtel, www.dekleineaarde.nl., Hetty Straus, hoofd marketing en communicatie, h.straus@dekleineaarde.nl