Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 16 april 2007

Nieuwe plannen Schelphoek gepresenteerd

De Schelphoek heeft een nieuwe toekomst voor de boeg. Met comfortabele appartementen en eengezinswoningen, vlak aan het water. In de toekomst komen hier ongeveer 450 woningen, een ondergrondse parkeergarage en een passantenhaven.

Het plan dat in september 2005 werd gepresenteerd is inmiddels flink aangepast. Enerzijds vanwege de kritische opmerkingen die inwoners van Alkmaar op de architectuur hadden; anderzijds doordat een deel van het plan niet meer aansluit bij de huidige woningmarkt (minder behoefte aan appartementen en meer aan grondgebonden eengezinswoningen).

Op 26 april organiseren de ontwikkelaars en de gemeente een informatiebijeenkomst. GeĂŻnteresseerden kunnen tussen 15.00 en 17.00 en tussen 19.00 tot 21.00 binnenlopen in buurthuis De Eenhoorn, Verdronkenoord 44, om het plan te bekijken en om vragen te stellen. Er is tijdens deze bijeenkomst geen verkoopinformatie over woningen beschikbaar en mensen kunnen zich nog niet inschrijven voor een woning.

Het aangepaste plan voor de Schelphoek is inmiddels enkele malen gepresenteerd aan en besproken met de klankbordgroep Schelphoek. De klankbordgroep zal een advies uit brengen aan het gemeentebestuur. Op 17 april komt de klankbordgroep bijeen om dit advies te formuleren. U bent van harte welkom bij de persconferentie die aanlsuitend aan deze vergadering gehouden wordt, op dinsdag 17 april om 21.45 uur in De Vest. Vertegenwoordigers van de klankbordgroep, gemeente Alkmaar en de ontwikkelaars BAM en De Eendragt zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Meer informatie:

Mariska van der Leij, communicatieadviseur Gemeente Alkmaar, 072 5488992