Gemeente Buren


Studentbedrijven presenteren zich in gemeentehuis Buren

Op donderdag 26 april 2007 wordt in het gemeentehuis van de gemeente Buren door Stichting Jong Ondernemen de regionale finale voor verkiezing van het beste MBO of HBO studentenbedrijf van het jaar 2006/2007 georganiseerd.

Jong Ondernemen is opgericht door ABNAMRO Bank, VNO-NCW en MKB-Nederland in nauwe samenwerking met de kamer van koophandel, het ministerie van Economische Zaken en NovAA (accountants). De doelstelling van Jong Ondernemen is zoveel mogelijk jongeren tijdens hun opleiding de mogelijkheid bieden een ondernemende houding te ontwikkelen en hen te laten ervaren welke kansen het ondernemerschap biedt. Een belangrijke activiteit die wordt aangeboden is het opzetten van een studentbedrijf. Dit project wordt in de betreffende opleiding geïntegreerd. Meer informatie is te vinden op www.jongondernemen.nl

Van alle Gelderse en Overijsselse studentbedrijven worden, aan de hand van hun ondernemingsplannen, de 3 beste HBO- en de 3 beste MBO-Studentbedrijven geselecteerd. Deze zullen met een stand hun product of dienst presenteren en in een presentatie in de raadszaal een mondelinge toelichting geven op hun activiteiten. Vervolgens worden ze uitgedaagd door een theatersportvereniging om te reageren op een aantal vragen/opmerkingen die door een jury worden voorgelegd.

Deze zal uiteindelijk bepalen welke twee studentbedrijven(1 HBO en 1 MBO) zich winnaar van de regionale finale Gelderland/Overijssel mogen noemen.

De gemeente Buren is nauw betrokken bij deze manifestatie. Burgemeester dhr. drs. K.C. Tammes zal een openingswoord spreken en wethouder dhr. G. Velthorst zal in de jury plaatsnemen. De Burense ondernemers worden in de gelegenheid gesteld om deze bijeenkomst te bezoeken.

De bijeenkomst wordt gehouden van 14.30 uur tot 18.00 uur in het gemeentehuis aan De Wetering 1 in Maurik. De toegang is vrij.