Gemeente Geldrop-Mierlo


UITNODIGING DISCUSSIEBIJEENKOMST WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Op 26 april wordt in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael een discussiebijeenkomst georganiseerd over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze bijeenkomst vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael in Geldrop en is bedoeld voor inwoners van onze gemeente die een relatie hebben met een wijk- en/of, belangenorganisatie of een andere sociaal-culturele groepering. Ook onze raadsleden zijn voor deze avond uitgenodigd. Als u vanuit deze achtergrond mee wilt discussiëren, bent u van harte welkom. Er kunnen vanwege de beperkte ruimte van iedere vereniging maximaal drie personen deelnemen.

THEMA
Het thema van de avond is: "Ken uw gemeente" .De GGD Zuidoost Brabant heeft voor de gemeente een kwantitatieve analyse gemaakt over de negen prestatievelden van de Wmo.Voor meer informatie over deze prestatievelden raadpleegt u www.geldrop-mierlo.nl. Deze analyse is een soort `foto' van de stand van zaken van de negen prestatievelden. De cijfers die hieruit voortkomen geven een objectief beeld van de gemeentelijke situatie bij de start van de Wmo. Ze dienen ondermeer als onderbouwing van het vierjaren beleidsplan Wmo. De GGD licht tijdens deze avond toe waarom deze analyse belangrijk is en de manier waarop de analyse en de cijfers tot stand zijn gekomen. Hierna vindt er een discussie plaats over de uitkomsten van de analyse. Hieruit moet een aantal prioriteiten voortkomen die samen met de conclusies en andere opvallende zaken gezamenlijk worden vastgelegd. Deze informatie wordt gebruikt bij het opstellen van het vierjarig beleidsplan Wmo.

BELEIDSPLAN Wmo
Met ingang van 1 januari 2007 is de Wmo van start gegaan. In de loop van het afgelopen jaar is de verordening Hulp bij het huishouden opgesteld; de aanbesteding uitgevoerd voor de inkoop van de hulp bij het huishouden en zijn de interne procedures aangepast om de hulp bij het huishouden te kunnen verlenen. Kortom: het meest noodzakelijke is geregeld. Het is nu tijd om het vierjarenbeleidsplan op te stellen. Hierin staat de basis om de Wet maatschappelijke ondersteuning verder uit te bouwen.

MEER INFORMATIE
Wilt u meer informatie over de Wmo of over deze discussieavond, dan kunt u contact opnemen met Wilma Monen. Zij is te bereiken op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (040) 289 38 08 of per mail w.monen@geldrop-mierlo.nl