Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 038 KV
Datum: 18 april 2007

Tewaterlating Kunstwerk vaarweg Lemmer-Delfzijl

Op donderdag 26 april opent gedeputeerde Mulder het kunstwerk 'Wettertoppen' op de Burgumermar bij Burgum. Het gaat hier om het vijfde kunstwerk dat op het Friese gedeelte van de vaarweg Lemmer-Delfzijl in het kader van het project WOORDENSTROOM is gerealiseerd door Karel Martens en Kees 't Hart. Tijdens de opening wordt u welkom geheten door mevrouw Drs. Rijpstra, wethouder in de gemeente Tytsjerksteradiel. Vervolgens verricht gedeputeerde Mulder de officiële opening van dit kunstwerk.

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Datum en tijd: Donderdag 26 april
Aanvang: Vertegenwoordigers van de media kunnen om 13:15 uur inschepen op het schip PW2. Wilt u op tijd aanwezig zijn, het schip vertrekt stipt op tijd om 13:30 uur. Andere genodigden vertrekken om 13.30 uur met de rondvaartboot De Wetternocht. Locatie: De opening vindt plaats op de Burgumermar bij Burgum. U kunt uw auto parkeren op de Bergumerdaam. Daar waar het woordje 'dam' in het water staat (zie kaartje), liggen de boten PW2 en De Wetternocht. Dit is tegenover scheepswerf Damen. Het grijze gedeelte is een groot parkeerterrein.

Aanmelden
Vertegenwoordigers van de media die bij dit bezoek aanwezig willen zijn, moeten zich via e-mail adres k.vaartjes@fryslan.nl voor woensdag 25 april 15.00 uur aanmelden. Dit in verband met de beschikbare ruimte in de boot.

Het kunstobject 'Wettertoppen' is een onderdeel van het kunstproject WOORDENSTROOM dat in opdracht van de provincies Groningen, Fryslân en Rijkswaterstaat is ontwikkeld. Aanleiding voor het kunstproject zijn de verbeteringswerken; de vaarweg wordt verbreed en verdiept en de doorvaarhoogte van bruggen wordt vergroot. De Vaarweg Lemmer-Delfzijl, hoofdzakelijk bedoeld voor de beroepsvaart, maakt deel uit van de hoofdvaarweg Amsterdam-Delfzijl, en is een belangrijke schakel in het Europees vaarwegennet. Haar rol voor de aan- en/of afvoer van goederen is ook voor de regio van grote betekenis. In totaal worden 13 taalkunstprojecten langs de vaarweg gerealiseerd door koppels, geformeerd uit enerzijds typografen/kunstenaars en anderzijds uit dichters/schrijvers.

---- --