Gemeente Zandvoort


Middenboulevard drie maal in commissie Raadszaken

(19 april 2007)

Op 26 april vergadert de commissie Raadszaken. In deze vergadering komt het onderwerp 'Middenboulevard' drie maal aan bod en over alle drie zal de commissie een advies uitbrengen aan de gemeenteraad.

Druk
De commissieagenda geeft goed aan hoe 'druk' de gemeente het momenteel heeft met dit grote herstructureringsproject en wat de omvang ervan is, zeker als we ook nog eens in herinnering brengen dat op 24 april dezelfde commissie een complete vergadering besteedt aan het doorspreken van het ontwerpbestemmingsplan Middenboulevard, dat in voorbereiding is en begin mei door de gemeenteraad behandeld zal worden.

Nota
De eerste van de drie onderwerpen die de commissie op de 26ste bespreekt, is de nota 'Verwerving en beheer panden Middenboulevard', waarin het aankoopbeleid van panden in het projectgebied wordt beschreven en ook de manier waarop de gemeente hier naar handelt. Het aankoopbeleid heeft de afgelopen weken centraal gestaan in de politieke discussie.

Bekrachtigen
En dat is meteen het bruggetje naar het tweede Middenboulevardpunt: de aankoop van 9 panden in het projectgebied. In de gemeenteraadsvergadering van april voerde de gemeenteraad nog een pittig debat met projectwethouder Bierman en wethouder Financiën Toonen over de aankoop van een tiende pand. Aan de raad wordt nu gevraagd om formeel het aankoopbeleid en de aankopen door het college te bekrachtigen.

Voorkeursrecht
Het derde Middenboulevardonderwerp dat de commissie bespreekt, is een besluit in het kader van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten, waarbij voorgesteld wordt een aantal percelen in het projectdeelgebied 'Badhuisplein' aan te wijzen als gronden waarop de gemeente een voorkeursrecht vestigt. Het gaat om percelen waarop nu ook al dit voorkeursrecht rust. De raad wordt gevraagd dit te bevestigen, nu het bestemmingsplan wordt vastgesteld.