Gemeente Aalburg


Informatiebijeenkomst Zorgboerderijen in de Kwinter te Werkendam boerderij1.jpg

In de afgelopen jaren zijn in ons land vele zorgboerderijen ontstaan. Ook bij agrariërs in de gemeenten Woudrichem, Werkendam en Aalburg bestaat hiervoor belangstelling.

De gemeenten in het Land van Heusden en Altena hechten er veel waarde aan dat voor haar inwoners die diensten bestaan waar behoefte aan is. Vandaar dat de drie gemeenten en informatiebijeenkomst organiseren voor mensen die een zorgboerderij zouden willen beginnen of daar meer informatie over zoeken.

Deze informatiebijeenkomst wordt gehouden op donderdag 26 april van 13.30 16.00 uur in Cultureel Centrum De Kwinter, Hooftlanden 1 te Werkendam.Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende inleiders vanuit hun betrokkenheid informatie geven over het starten, dan wel in stand houden van een zorgboerderij. Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

Allereerst zal wethouder Evert Begemann (gemeente Werkendam) de rol van de gemeente toelichten. Mevrouw Marianne van der Heijden van de ZLTO zal ingaan op de vraag wat een zorgboerderij inhoudt, voor welke doelgroepen deze bedoeld is en wat er zoal komt kijken bij het opstarten. Vervolgens zal de heer Roel van den Dries van De Riethorst / Stromenland vertellen op welke manier deze zorgorganisatie betrokken is bij zorgboerderij Levensvreugde in Den Hout. Vanuit de provincie zal de heer Albert van Schaik een toelichting geven op de rol en de visie die de provincie heeft. Tot slot zal mevrouw Connie van der Schriek van zorgboerderij Levensvreugde uit Den Hout vertellen over haar ervaringen in het hele proces van voorbereiding tot en met uitvoering. Inmiddels draait haar zorgboerderij ruim 5 jaar met groot succes.

Na de pauze is er voldoende gelegenheid om aan de sprekers vragen te stellen.

Op deze middag is iedereen welkom die op enigerlei wijze betrokken is of wil worden bij het oprichten van een zorgboerderij in het Land van Heusden en Altena. Toegang is gratis.

Indien u de middag wilt bijwonen, dan kunt u dat voor 20 april kenbaar maken door een e-mail te sturen naar helma.martens@werkendam.nl of naar j.lubbers@aalburg.nl Via deze e-mailadressen kunt u ook meer informatie inwinnen. Telefonisch kan dat bij gemeente Aalburg (mevrouw Joyce Lubbers: 0416-698722).