Provincie Overijssel

Persbericht 07-098

Zwolle, 23 april 2007

Live op Internet:

Provinciale Staten bespreken coalitieakkoord

Provinciale Staten van Overijssel komen aanstaande donderdag, 26 april, om 17.00 uur bijeen om onder meer het nieuwe coalitieakkoord te bespreken. De onderhandelende fracties CDA, PvdA en VVD zullen een toelichting geven op de bereikte onderhandelingsresultaten, waarna de Statenleden hun mening zullen geven over het akkoord.

Tijdens deze vergadering zullen Provinciale Staten de leden van het nieuwe College van Gedeputeerde Staten benoemen. Dat gebeurt nadat een speciale commissie aan de Staten rapport hebben uitgebracht over de benoembaarheid van de collegeleden.

Tevens wordt de nieuwe vicevoorzitter van Provinciale Staten benoemd en worden de statencommissies voor de komende periode vastgesteld. Voorgesteld wordt om de vier bestaande commissies terug te brengen tot drie; de commissie Ruimte, Duurzaamheid en Water; de commissie Economie, Mobiliteit en bestuur en tenslotte de commissie Sociale Infrastructuur, Jeugd en Cultuur. De voorzitters en plaatsvervangend voorzitters van de commissies worden eveneens donderdag benoemd.

De vergadering is live te volgen op het Internet. Kijk op www.provincie.overijssel.nl. U vindt daar ook het coalitieakkoord en de bijbehorende stukken.

Informatie: Provincie Overijssel, Statengriffie, Geke Mateboer, telefoon 038 499 87 88

Aanvullende, voorlopige agenda
vergadering van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten
De voorzitter van Provinciale Staten van Overijssel roept u hierbij op tot het bijwonen van een vergadering van Provinciale Staten.

Datum Tijd Locatie
26 april 2007 vanaf 17.00 uur Bestuursgedeelte Provinciehuis Overijssel

De voorlopige agenda treft u hieronder aan. Alle Statenvoorstellen kunt u raadplegen via www.provincie.overijssel.nl/sis. Deze vergadering van Provinciale Staten is live te volgen via het Internet. U gaat hiervoor naar de website van de provincie Overijssel (www.provincie.overijssel.nl). Vervolgens klikt u op live-uitzending statenvergadering.

Onderwerpen


1. Vaststellen van de agenda


2. Inspreekrecht
Een burger die tijdens de Statenvergadering gebruik wil maken van het recht op inspraak, terzake van één van de agendapunten, meldt dit onder aanduiding van het onderwerp ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk bij de voorzitter, de heer mr. G.J. Jansen.


3. Vragenuur
Het Statenlid dat tijdens het vragenuur vragen wil stellen, meldt dit onder aanduiding van het onderwerp ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering bij de voorzitter, de heer mr. G.J. Jansen.


4. Aanbieding bestuursakkoord 2007 - 2011.
Tijdens deze vergadering zullen de onderhandelende fracties CDA, PvdA, en de VVD een toelichting geven op de bereikte onderhandelingsresultaten, waarna de Statenleden in de gelegenheid wordt gesteld hun mening hierover te geven. Het bestuursakkoord zal u zo spoedig mogelijk worden toegezonden.


5. Benoeming leden van het College van Gedeputeerde Staten De onderhandelende fracties CDA, PvdA, en de VVD zullen tijdens deze vergadering de kandidaat-gedeputeerden voordragen.

Allereerst zal een commissie uit de Staten rapporteren over hun bevindingen t.a.v. de benoembaarheid van de kandidaat-gedeputeerden.

Na schriftelijke stemming door Provinciale Staten worden de leden van het College van Gedeputeerde Staten benoemd. Na aanvaarding van deze benoeming door betrokkenen, zullen zij worden beëdigd.


6. Onderzoek geloofsbrieven, ter vervulling van de vacatures die zijn ontstaan als gevolg van de benoeming van gedeputeerden.


7. Afleggen eed/verklaring en belofte door de toegelaten Statenleden

ONDERWERPEN TOEGEVOEGD AAN DE VOORLOPIGE AGENDA


8. Instelling Statencommissies ex artikel 80 Provinciewet, inclusief samenstelling statencommissies en vergaderschema 2007 (voorstel wordt u nagezonden).


9. Benoeming voorzitters en plaatsvervangend voorzitters van de statencommissies ex artikel 80 provinciewet.


10. Benoeming plaatsvervangend voorzitters Provinciale Staten.

---- --