Gemeente Zoetermeer

Bewoners praten mee over de toekomst van Palenstein

Palenstein gaat van start met Forum
Op 26 april a.s. opent wethouder Frans Muijzers het Palenstein Forum. Het Forum bestaat uit een groep actieve bewoners die betrokken willen zijn bij de uitvoering van de vernieuwingsplannen en de activiteiten die vanuit de werkgroep Palenstein Leeft! worden gestart.

Bewoners kunnen meepraten en hun ervaringen, meningen en nieuwe ideeën delen. Als forumlid krijgen zij gelegenheid om problemen aan te dragen en oplossingen te formuleren. De ideeën worden meegenomen bij het maken van het beleid. De gemeente en woningcorporaties proberen de oplossingen zoveel mogelijk uit te voeren. Zij kunnen bij de uiteindelijke besluitvorming hierover wel (beargumenteerd) afwijken. Zo blijven bewoners in gesprek over het vernieuwingsproces met de gemeente Zoetermeer en de woningcorporaties Vestia, Vidomes en De Goede Woning. Het Forum komt twee keer per jaar bijeen.

De start van het Palenstein Forum wordt feestelijk gevierd op donderdag 26 april. Tijdens de inloop van 18.30 tot 19.00 uur krijgen de bewoners multiculturele hapjes geserveerd door stichting Piëzo. Vanaf 19.00 tot 19.45 uur presenteren de corporaties en gemeente de activiteiten die zij hebben genomen en gaan nemen om de wijk schoon, heel en veilig te houden. Vanaf 19.45 uur starten workshops. Hierin hebben de bewoners volop inbreng.

De locatie van het Palenstein Forum is het wijkcentrum Palenstein aan het van Duvenvoordepad 13 in Zoetermeer.