Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persbijeenkomst 'Meer dan een biertje'

Deventer, 24-04-2007

Persbijeenkomst 'Meer dan een biertje' Donderdag 26 april in het politiebureau in Deventer Deventer - Regiopolitie IJsselland, gemeente Deventer, het Halt-bureau en de instelling voor verslavingszorg TACTUS starten op dinsdag 1 mei officieel met het project Meer dan een biertje. Het project is erop gericht om jongeren tussen 12-16 jaar die onder invloed van alcohol een strafbaar feit plegen een cursus aan te bieden. Ook hun ouders of verzorgers worden uitgenodigd voor een bijeenkomst.

Op donderdag 26 april aanstaande willen wij u graag informeren over het project tijdens een persbijeenkomst in de Grote Vergaderzaal van het politiebureau aan de Storminkstraat 2 in Deventer, aanvang 09:00 uur.

Het project is een lokaal initiatief dat door de regiopolitie IJsselland als idee naar voren is gebracht en enthousiast is opgepakt door de gemeente Deventer, het Halt-bureau en TACTUS. Hiermee wordt gemeentelijk vooruitgelopen op het regionaal alcoholmatigingsbeleid.

Binnen het project Meer dan een biertje wordt vooral aandacht besteed aan gezondheidsaspecten. Het is inmiddels algemeen bekend dat alcohol zeer schadelijk is voor een lichaam dat nog in de groei is en hersenen die nog volop in ontwikkeling zijn. Met de cursussen willen de betrokken partijen jongeren en hun ouders/verzorgers bewust maken van deze risicos en daarmee de kijk op alcohol op jonge leeftijd in positieve zin wijzigen.

Tijdens de persbijeenkomst zal burgemeester drs. J. van Lidth de Jeude het project vanuit de gemeentelijke invalshoek toelichten. Namens TACTUS voert directeur drs. R.J.T. Rutten het woord, namens het Halt-bureau is dat coördinator H. Laskewitz en namens de politie IJsselland is dat districtchef mr. L. Nieuwerth.

In verband met de organisatie, verzoek ik u vriendelijk om door te geven of u aanwezig zult zijn. U kunt uw komst per e-mail of telefonisch melden bij Janny Nijsingh, districtsvoorlichting politie IJsselland, (0570) 668549 of janny.nijsingh@ijsselland.politie.nl.