RVD / Kon. Huis nr. 89: De heer Van Vollenhoven - Nederlandse Vereniging Veiligheidskunde

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST
Persbericht

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven houdt lezing op 60-jarig jubileumcongres van de Nederlandse Vereniging van Veiligheidskunde

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zal donderdagmiddag 26 april tijdens een congres ter viering van het 60-jarig jubileum van de Nederlandse Vereniging van Veiligheidskunde (NVVK) in Papendal de Jan de Kroeslezing houden. Deze lezing, vernoemd naar de Delftse hoogleraar Veiligheidskunde en lid van de toenmalige Spoorwegongevallenraad, Prof. De Kroes, is de afsluiting van het veiligheidscongres.

Tevens zal de heer Van Vollenhoven tijdens het congres het beschermheerschap op zich nemen van de Nederlandse Vereniging van Veiligheidskunde. De nieuwe beschermheer zal zijn actuele visie op de veiligheidskunde toelichten in de lezing. De Jan de Kroeslezing is een meerjarige lezingencyclus om leden van de NVVK en andere belangstellenden een schets te kunnen geven van de wetenschappelijke ontwikkelingen op het vakgebied van de veiligheidskunde.

De NVVK is in 1947 opgericht ter bescherming van arbeiders in de industrie en is actief in de ontwikkeling van veiligheidsmethoden en --technieken en de professionalisering van haar leden. Veiligheidskundigen werken aan de bescherming van mensen tegen ongevallen en beroepsziekten. De vereniging is op meerdere beleidsterreinen, waaronder arbeidsveiligheid, transportveiligheid, patiëntveiligheid, consumentenveiligheid en externe veiligheid actief.

Noot voor redacties (