Gemeente Enschede

Twentse Actiedag jongeren

Een unieke kans op een leerjob in de handel of horeca.

Op donderdag 26 april a.s. vindt in stadscafe De Waag 1 in Almelo de tweede Twentse Jongeren Actiedag plaats. Een unieke kans voor jongeren zonder startkwalificatie, een geldig diploma, om in contact te komen met interressante werkgevers uit de regio. De aanwezige werkgevers zoals SamSam, eetcafe in Enschede en Ikea Hengelo, hebben vacatures voor leerbanen in de horeca of handel.

De gemeenten Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo, het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Regionaal Platform Arbeidsmarkt Twente (RPA), het Regionaal Opleidings Centrum Twente (ROC) en werkgevers met leerbanen hebben de handen ineengeslagen om deze regionale actiedag tot een succes te maken. Het concept is simpel, maar uniek. Jongeren gaan op `speeddate' met eventuele werkgevers. Daarnaast kunnen ze informatie en ondersteuning krijgen over leerbanen, een goed CV opstellen en het professioneel voeren van sollicitatiegesprekken.

Wat is een leerbaan?
Met een leerbaan gaat een jonge werknemer vier dagen in de week werken en verdient dus al direct een salaris. De vijfde dag gaat hij of zij naar school. Dat betekent dubbel voordeel. Je leert een vak in de praktijk en als het goed gaat, heb je na je opleiding een baan en een diploma.

24 april 2007